Ilyen lett a molnaszecsődi laktanya 16 év után

Szombathelytől mintegy harminc kilométerre hatalmasakat harap az enyészet a lepattant radarállomásba.

1997-ben zárták be a molnaszecsődi laktanyát, az egykori lokátoros állomáshoz sok hektárnyi terület tartozik, az épületeket napjainkban gaz borítja, de a leromlott közegben sétálva még mindig láthatóak a honvédségi élet nyomai.

A molnaszecsődi laktanya
Zongora az egyik épületben
Luigi

A molnaszecsődi önkormányzat honlapján csupán ennyit leltünk a laktanyáról:

A volt molnaszecsődi honvéd laktanya ipari beruházókat vár megvásárlásra és bérlésre. Kb. 21 hektáros, megosztható területtel, a falutól 1,5 km távolságban ideális ipari üzemek, vállalkozások részére. Mezőgazdasági telephely 2,3 ha

- hogy mi lesz majd a sorsa, azt az érdeklődők és az évek eldöntik.

A molnaszecsődi laktanya
Volt aki centiket vágott, volt aki strigulázott
Luigi

Simán elképzelhető, hogy a többi ilyen jellegű, egykori honvédségi területhez hasonlóan kihasználatlanul áll, s az enyészet szép lassan rágcsálja tovább. Nem mindig könnyű ezekkel a területekkel hasznosan bármit is kezdeni. Tegyenek egy rövid sétát, ha csak virtuálisan is, egy olvasónk fotóiból válogattunk egy galériányit!

A molnaszecsődi laktanya
A hős űrhajós elvtárs lézerlövéssel segíti a sugárszemű kozmikus rovar felé száguldó bajtársát
Luigi

A teljes sorozat Luigi fotóiból a facebookon ide kattintva látható. Ha van önnek sztorija, információja a laktanyáról, esetleg ott volt katona, akkor ne habozzon, kommentek lentebb!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria