Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Most hétvégén ne akarjon a Kőszegi-hegységben kirándulni

Az időjárás miatt lezárják a hegyi utakat az autók elől. És lőnek is.

Hivatalos oldalán jelentette be a Szombathelyi Erdészeti Zrt., hogy lezárja a Kőszegi-hegységbe vezető utakat, ugyanis a hétvégére szélsőséges, rendkívül hideg időjárást és nagy havazást jósolnak a meteorológusok. Emiatt pedig nem éppen lesznek megfelelőek az útviszonyok és így szeretnék megelőzni a baleseteket.

Ez azt jelenti, hogy 2021. január 16-án szombaton, illetve 2021. január 17-én vasárnap nem lehet autóval közlekedni a hegyi utakon.

Egyébként nem ez az egyetlen oka annak, hogy nem lesz tanácsos most hétvégén a Kőszegi-hegységbe menni. Ahogy arról már lapunk is beszámolt, Figyelem! Péntektől vadászat miatt lezárják az egész Kőszegi-hegységet January 13. 12:33 pénteken és szombaton állományszabályozó nagyvad vadászat miatt lezárják az egész Kőszegi-hegységet.

Mészáros D. Zsolt

A Kőszegi-hegység az utóbbi időben rendkívül közkedvelt kirándulási cél lett, főleg azután, hogy leesett az első hó. December közepén ellepték a netet a csodás havas tájairól készült képek, videók és mindenféle virtuális csábítások, ennek hála pedig csak még többen vágytak a téli csodavilágba, ami olykor problémákat is okozott.

Egyfajta népvándorlás indult, mindenki meg akarta nézni magának a tájat. Hatalmas volt a tömeg, megteltek a parkolók, ami így koronavírus idején nem biztos, hogy jó. Így inkább mi is arra kértünk mindenkit, hogy ne induljanak útnak Emberek! Ne menjetek fel az Írottkőre! 2020. December 13. 11:44 és cserébe hoztunk sok-sok szépséges fotót Madártávlatból is csodás a hó borította Kőszegi-hegység 2020. December 22. 19:59 és videót. Olvasói videó a behavazott Kőszegi-hegységről 2020. December 11. 19:46

Tumultus az Írottkőnél
Tumultus az Írottkőnél
olvasó
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra