Már hivatalos: nem iható a balfi Savanyú kút vize

A Jobbik-Konzervatívok vizsgálatot kért, megjött az eredmény.

Rátkovics Roland, a Jobbik-Konzervatívok soproni választókörzetének alelnöke a Soproni Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályához, Sopron tiszti főorvosához fordult állásfoglalásért a régi balfi Savanyú kút vizének vizsgálata érdekében, miután összefogással kitisztították a forrást és környékét. A tisztiorvos válaszát elküldték lapunknak is.

"A Balf-Sopron településen található "Régi savanyúkút" a vízügyi hatóságok nyilvántartásaiban nem szerepel, mint kút vagy forrás. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Laboratóriumi Osztály hatósági vízvizsgálati eredménye alapján a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal Soproni Járási Hivatal (továbbiakban: Járási Hivatal) népegészségügyi feladatkörében eljárva megállapította, hogy a forrásvíz mind bakteriológiai mind kémiai szempontból kifogásolt minőségű. A Járási Hivatal a szemlén megállapította, hogy "nem ivóvíz" feliratú tábla látható a helyszínen. A kútnak nincsen tulajdonosa és üzemeltetője, ugyanakkor a forrásvíz vízminőségének kifogásoltsága miatt a lakosság tájékoztatására a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatát kértük fel" - közölte Dr. Berkesné Dr. Ács Gabriella járási tiszti főorvos.

Hiába tisztították ki a kutat, a vize nem iható.
Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság