Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Családias jelöltbemutató a főtéri szökőkútnál

Összefogás a civilekkel – hirdetik a szombathelyi szocialisták, három képviselőjelölti helyet biankóban adnak át a nekik. Közben itt a megújulás, régi motorosok maradtak ki a listáról. Amúgy hivatalosan is Ipkovich György lett az MSZP szombathelyi polgármester-jelöltje.

Hosszú ideje tart az együttműködés liberális barátainkkal – mondta Czeglédy Csaba alpolgármester, városi képviselőjelölt az MSZP jelöltbemutató sajtótájékoztatóján, a főtéri szökőkút mellett. Ezért ősszel is együtt indulnak, de a liberálisokat már nem az SZDSZ képviseli, hanem egy civil szervezet.

Együtt a liberálisokkal

Pontosabban a Hankó Faragó Miklós által elnökölt, 1994-ben megalakult Szabadelvű Társas Kör Egyesület, amellyel megegyeztek a helyi szocialisták, így Németh Kálmán jelenlegi alpolgármester és Varga Tamás képviselő az egyesület színeiben és az MSZP támogatásával egyéni körzetben indul az önkormányzati választásokon.

Németh Kálmán a sajtótájékoztatón elmondta, a nyolc éve tartó együttműködés eredményes, ezért is folytatják. A Szabadelvű Társas Kör egyébként a liberalizmus konzervatívabb, polgári irányvonalát követi, és ezen értékrend mentén működnek együtt a szocialistákkal.

Az MSZP tehát a következő egyéni jelölteket indítja ősszel: dr. Czeglédy Csaba, Gyebrovszki János, dr. Horváth Attila, Horváth Soma, Kopcsándi József, Kővári Attila, Németh Kálmán, Oroszvári Péter, Szilágyi Leonóra, Tóth Kálmán, Varga Tamás.

Akik kimaradnak…

Tizenegy név, a törvénymódosítás következtében ugyanis kisebb lesz a képviselő-testület létszáma. Összesen 21-en lesznek, ebből 14 egyéni, 6 listás képviselő lesz. Az MSZP az egyéni választókerületekből hármat pedig átad a városi civileknek, úgy tudjuk biankóra, tehát a civileknek kell egymás között megegyezniük, kit indítanak ezekben a körzetekben, a szocialisták elfogadják a döntést.

Bemutatta jelöltjeit az MSZP
Együtt a liberálisokkal
Mészáros Zsolt

Az indoklást a sajtóanyagból idézzük: "A jelenlegi kormánypártok lábbal tiporják az elmúlt 20 év demokratikus vívmányait, így a társadalmi szervezeteknek, a helyi civileket összefogó kezdeményezéseknek egyáltalán nem lesz esélyük a képviselő-testületekbe való bejutásra, mivel a töredékszavazatok alapján kiosztható listás helyeket felére csökkenti a Fidesz."

A jelenlegi MSZP-s képviselők közül így ősszel nem indítják Csönge Mártát, Csermelyi Andrást, Horváth Györgyöt, dr. Nemény Andrást (ő országgyűlési képviselő lett tavasszal). És kimaradt a liberálisok közül Feiszt György volt alpolgármester, jelenlegi tanácsnok is.

A polgármester-jelölt személye nem volt kérdéses, most is dr. Ipkovich Györgyöt indítja az MSZP, akinek ismét dr. Puskás Tivadarral kell megküzdenie Puskás Tivadar a Fidesz polgármester-jelöltje Szombathelyen 2010. June 13. 19:25 , éppúgy, mint az áprilisi országgyűlési választásokon, ahol Puskás bizonyult az erősebbnek. Ipkovich a munkahelyteremtésben látja a legfontosabb feladatot.

Nem támogatott video formátum
Video: Dr. Ipkovich György az MSZP szombathelyi polgármester-jelöltje

A végén azért Ipkovich megkérdezte a sajtót, érzik-e a helyszín szimbolikáját. Hiszen a Főtér és környéke nem csak a megújulást, hanem a folytatást is szimbolizálja. Utalva ezzel a belváros további felújítására Megújulnak a szombathelyi Főtér környéki utcák, épületek – 900 milliós támogatást kapott a város 2008. September 17. 19:42 .

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Éljen Szombathely! - Elkezdődött a szocik gerilla kampánya?

Páros internetoldal, matricadömping és videoklip. Névtelenségbe burkoló akciók, amelyek mögött valószínűleg a fiatalodni akaró szombathelyi MSZP áll.

Puskás Tivadar a Fidesz polgármester-jelöltje Szombathelyen

Puskás nem adja fel mentőorvosi munkáját, ha megválasztják, az országgyűlési képviselői és a polgármesteri posztot pedig összeegyeztethetőnek, sőt, szerencsésnek tartja.

Megújulnak a szombathelyi Főtér környéki utcák, épületek – 900 milliós támogatást kapott a város

Hat nagyváros, köztük Szombathely terveire bólintott rá a kormány szerdán. Folytatódik a Főtér felújítása, a Savaria mozi új külsőt kap, parkolókat is építenek a belvárosban.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra