Működött Orbánék idegenellenes gépezete: többen akarják a kerítést, mint ahányan nem

Pár hete még senki nem bevándorlózott hangosan. Ma eljutottunk odáig, hogy van, aki hashajtós narancslevet visz a menekülteknek. Mit tettek velünk?

Hogy kicsit sem európai, és nagyon nem intelligens, amit a Fidesz az elmúlt egy hónapban művel a migránskérdésben, az nem vita tárgya. Hirtelen életet és munkát fenyegető okkult veszélyként beállítani mindenkit, aki délről Magyarországra kopogtat, tehát egy teljesen heterogén embertömeget venni egy kalap alá, ahelyett, hogy az egyes emberekről mondanánk véleményt az ő megismerésük nélkül: na, ez már tényleg veszélyes dolog.

Mint ahogy letuskózni minden focidrukkert, leprovokátorozni minden meleget, leigénytelenezni minden rockert, vagy ledrogosozni minden technóst is az. Az általánosítás általában véve egy veszélyes dolog. Veszélyesen primitív.

Ezt majdnem napra öt éve fotóztuk. Veszélyes emberek?
Unger András

Hazudnánk persze, ha azt mondanánk, hogy a hozzánk érkezők (vagy még inkább, rajtunk átutazók) egytől egyig a gazdaságunk fellendítéséért dolgozni vágyó arany emberek, mint ahogy köztünk, magyarok között sem mindenki az, leheletfinoman fogalmazva. És hazudnánk akkor is, ha azt mondanánk, hogy az idegenellenesség egy nagyon új jelenség Magyarországon .

A kormány dolga azonban az, hogy ezekhez a kérdésekhez a lehető legárnyaltabban nyúljon.

Sőt, hogy ezeket az árnyalatokat intelligensen és szakszerűen mutassa be. Hogy sötét bőrű, megélhetést ellopó, asszonyainkat megerőszakoló gépkarabélyosok helyett olyan emberek sziluettjét fesse bele a fejekbe, akik túlnyomórészt csak azt szeretnék, amit a legtöbben a világon: nyugiban élni. A kormány kötelessége az, hogy a kezébe helyezett bazinagy, közvéleményformáló ecsettel konkrét kutatási eredményeket írjon le arról, hogy mit okoznak a bevándorlók egy ország életében - ahogy megtette helyettük ez a cikk .

A kormány feladata nagyon nem az, hogy feltüzelje az idegen kultúráktól való vonakodást, ellenkezőleg, tanítania kéne az embereket róluk. És igen, domborítani a pozitív dolgokat is. Hogy ezek a vietnámiak milyen kurva jó levesféléket csatornáznak be a gasztronómiába, vagy hogy ezek az afrikaiak milyen funkcionális göncöket képesek kitalálni a fullasztó nyári hőség ellen.

De nem, ehelyett sikerült azt elérni, hogy szélsőséges csoportok ilyen Facebook-kiírásoknak örüljenek:

Nyugat.hu

És a következőket már egy mikroblogból idézem, mert ennél jobban most éppen semmi nem teszi érthetőbbé a képet:

Nekem gimis töriórákon az egyik legérthetetlenebb az volt, hogy jóval a holokauszt előtt hogy válhatott többségileg támogatott, mainstream állásponttá az antiszemitizmus pár röpke év alatt, hogy lehetséges, hogy emberek tömegei képesek voltak ilyen gyorsan velük élő embertársaik ellen fordulni, és azt követelni, hogy valamit tenni kell a zsidókérdésben. A numerus clausus 1920-ban született, 13 évvel Hitler hatalomra jutása előtt, az első és második zsidótörvény pedig 5 és 6 évvel Szálasi előtt.

"Hát mégis, miféle kollektív őrület kellett ahhoz (még a trianoni traumával együtt is), hogy önszorgalomból ilyen mélyre süllyedjünk?"

Az Országgyűlés a héten szavaz a határzár ügyéről. Olvasóink már leszavaztak két hete, és a többségük a kerítést akarja. Orbánék ebben most nagyot nyertek, de a kérdés inkább az, hogy mennyit veszített a gyökereiben valójában nagyon is multikulti Magyarország a világ szemében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra