Van az a pénz, amire a volt pártelnök éppúgy vágyik, mint Pénzszállító Ricsi

Az elmúlt hét legszebb sztorijának a pénzszállító Ricsi egy napját tartottam, amikor megfújta a bank zsákját, és utána elment moziba.

Sokáig törtem a fejem, vajon írjak-e arról, hogy a diósgyőri Tomiszláv Szivics féléves eltiltását durvának tartom. Ha belegondolok, a magyar labdarúgás mindig is szívesen vett részt bármiféle bundabotrányban, gondolom a jelenleg is vádolt szakemberek, labdarúgók elegendő aktuális példának. Ha még jobban belegondolok, a magyar foci történetében arra is találok régi és mai példát, hogy a sportág a hatalom játékszere lett. És most nem foglalkozom Horváth Ferenccel, aki érdekes költői kérdéseket tesz fel a bajnokság szervezésére vonatkozóan. Mindenesetre az összeesküvés hívők megint kaptak egy kis naftát paranoiájuk tüzére. A jó hír, hogy jövőre az összes szép stadionunkat látni fogja a nagyvilág.

Végül is elvetettem a témát, mert mi van, ha engem is eltiltanak mindenféle írástól hat hónapra. Ráadásul OTP-és jelzálogom van, nem kockáztathatok, különben is, kik nekem a szerbek?

Herényi és a péniszállító mellékhatás

Hát, nagyon billentyűre kívánkozott Lampert Mónika és Herényi Károly termékbemutatója az ATV-ben , ahol megint Kálmán Olgát ölelhettem a szívemre, mert elröhögte magát. Elképzelte Herényit ágaskodva, és ő nem is tagadja, hogy ez mellékhatás. Valóban, nyugodtan mondhatjuk, hogy nincs nevetségesebb a bukott politikusnál, aki mellékhatásként növeli a potenciádat, ha megrendeled tőle havi ötvenezerért az egészséges életmód amerikai fajtájú csomagját. MLM. Tessék belépni, balra a gazdagok, jobbra a hívők. Mondjuk velem törököt fogtak volna, mert visszaadtam volna a csomag 95 százalékát, mondván, nem áll fel tőle a faszom. De ez nem biztos, hogy az ő hibájuk, vigasztaltam volna őket, ha visszaadták volna a pénzt.

De később megértettem, ez nem vicces, nagyon szomorú a bal, közép, és jobb oldalnak, körülbelül olyan, mintha kiderült volna Che Guevaráról, hogy nemcsak forradalmár és kommandós parancsnok volt, hanem müzli ügynök is. A kapitalizmusban az a legundorítóbb, hogy van az a pénz...

Mégis az elmúlt hét legszebb sztorijának Ricsi egy napját tartottam, amikor megfújta a K&H Bank pénzeszsákját , és utána elment moziba. (Persze, jellemző rám, hogy mit választok témában, kommenteket kérek ezügyben.) Munkazárásként a biztonsági őr Ricsi egyszerűen lenyúlt a zsákért, mert már korábban elhatározta, hogy csinál magának egy jó napot. Utána öngyilkos lesz. A mi sztorinkban az a jó, hogy a vége is jó, Ricsi még a búcsúlevelet írta, amikor a rendőrök lecsaptak rá. Kár lett volna meghalnia a pénz miatt.

De a bilincsek már a nap végén csattantak, addigra megnézte a Godzillát a moziban, és annak ellenére, hogy nagyon szar, nem irtott ki senkit a nézőtéren. Vigasztalásul megnézte a Pókember 2-őt is. Jobb volt, kezdett a nap alakulni. Azt is normálisnak tartom, hogy vett egy napszemüveget, meg egy klafa, milkós órát, pár órára, míg meg nem hal. Talán,ó tudni akarta utolsó órája percét, de az is lehet, hogy csak villantani akart a csajoknak, akik szerényen fél millióért egy night clubban az ölébe is ültek.

Biztos volt olyan pillanat, amikor Ricsi azt gondolta, hogy szeretik őt. Mindenki olyan kedves a bárban, határozottan jó a hangulat. Oly szűzies a történet, ha amerikai moziban látom, sírok és hányok egyszerre. De eszembe jutott egy másik film is, azt Jeles András csinálta a hetvenes években, címe Kis Valentinó. Az sem szól másról, minthogy egy-két srácnak elege van már az egészből, a cocializmusból, a szürke életükből, ezért egy napra csodát csinálnak magukkal. Lenyúlják a taxist. Utána gazdagon megebédelnek egy vendéglőben. A büntetés gyakran halál, ezért is mondom, áldja Ricsi az eget, hogy valamelyik buzgó TEK-es nem lőtte fejbe, mert pár órára boldog akart lenni.

Ricsi hülye volt, kétségtelen, de mégis fáj érte a szívem. Csak azt tette, amiről mindannyian álmodozunk, akiknek nincs pénzük. Volt benne bátorság fellázadni a sorsával szemben. Remélem az új életéhez is lesz ereje, ahol a legrosszabb hír, hogy hiába annyi vasrúd, nincsenek hozzá vonagló csajok.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény