Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mennyit változott Szombathely látképe 89 év alatt?

Egy ügyvédi iroda falán fedeztük fel az 1930-ban készült panorámafelvételt Szombathely városáról. A felvételt másnap „újraalkottuk”, hogy megmutathassuk, mennyit változott a város 89 év alatt. A képet nagyobb felbontásban is elérhetővé tesszük.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem titok, hogy kedveljük a múlt évszázadban Vas megyében készült fényképeket és nem csak azokat, amelyek portálunk profiljába vágnak. Így aztán örömmel böngésztük azt a régi panorámaképet is, ami a felirata alapján Szombathely városát örökítette meg 1930-ban. Engedéllyel le is fényképeztük a 89 évvel ezelőtt készült képet azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megkeressük, honnan készült a fotó és készítsünk egy hasonló képet, összehasonlításképpen.

Nyugat.hu
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az eredeti fénykép készítésének helyét nem volt nehéz kitalálni, a jelenlegi KRESZ-parkban álló víztorony szolgált az általunk egyelőre még nem ismert fényképész „állványául”. Az a fotó ugyan nyáron készült, de nem tudtunk addig várni, így másnap el is készült a saját panorámaképünk, majdnem azonos szögből.

Nyugat.hu

Nyáron már pontosabb helyről készül az újabb kép, de a mostani panorámafelvétel is remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy összahasonlítsuk, mennyit változott Szombathely megörökített része 89 év alatt.

A különbségek felkutatásához jó szórakozást kívánunk. A két panorámaképből összegyúrt fotónk nagyobb felbontásban innen tölthető le.

Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Múltbanéző

Hirdetés