Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mennyit változott Szombathely látképe 89 év alatt?

Egy ügyvédi iroda falán fedeztük fel az 1930-ban készült panorámafelvételt Szombathely városáról. A felvételt másnap „újraalkottuk”, hogy megmutathassuk, mennyit változott a város 89 év alatt. A képet nagyobb felbontásban is elérhetővé tesszük.

Nem titok, hogy kedveljük a múlt évszázadban Vas megyében készült fényképeket és nem csak azokat, amelyek portálunk profiljába vágnak. Így aztán örömmel böngésztük azt a régi panorámaképet is, ami a felirata alapján Szombathely városát örökítette meg 1930-ban. Engedéllyel le is fényképeztük a 89 évvel ezelőtt készült képet azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megkeressük, honnan készült a fotó és készítsünk egy hasonló képet, összehasonlításképpen.

Nyugat.hu

Az eredeti fénykép készítésének helyét nem volt nehéz kitalálni, a jelenlegi KRESZ-parkban álló víztorony szolgált az általunk egyelőre még nem ismert fényképész „állványául”. Az a fotó ugyan nyáron készült, de nem tudtunk addig várni, így másnap el is készült a saját panorámaképünk, majdnem azonos szögből.

Nyugat.hu

Nyáron már pontosabb helyről készül az újabb kép, de a mostani panorámafelvétel is remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy összahasonlítsuk, mennyit változott Szombathely megörökített része 89 év alatt.

A különbségek felkutatásához jó szórakozást kívánunk. A két panorámaképből összegyúrt fotónk nagyobb felbontásban innen tölthető le.

Nyugat.hu

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Múltbanéző

Tovább az oldalra