A munkáltatóknak az álláshirdetésekben közölniük kell majd a fizetést is

És azt is megtudhatjuk, mennyit keresnek majd a kollégáink.

Egy uniós irányelv azon kíván változtatni, hogy kisebb legyen a nemek közötti bérszakadék. (Az Európai Unióban az átlag 12,7 Magyarországon 17,3 százalék.)

A Portfolio.hu által ismertetett KPMG-közlemény azt a fontos hozadékot is megemlíti, hogy irányelv bevezetésével a nagyobb munkáltatók kötelesek lesznek átfogó kimutatásokat készíteni a munkavállalók díjazásáról,

az álláshirdetéseknek pedig tartalmazniuk kell a kezdeti díjazást vagy a díjtartományt,

így a jelentkező már a legelején eldöntheti, hogy az adott bérért érdekli-e az állás.

Ezzel együtt a munkavállalók írásbeli tájékoztatást is kérhetnek a velük azonos munkát vagy egyenlő értékű munkát végző munkavállalók átlagos bérszintjéről, ráadásul nemek szerinti bontásban, melyet a munkáltató két hónapon belül köteles megválaszolni, és az is nagy változásokat hozhat, hogy a munkavállalókat nem lehet korlátozni, hogy fizetésükre vonatkozó információkat tegyenek közzé.

Mindez néhány év múlva élesedik, részletek az uniós irányelvben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság