Na mi az, évi 80 milliót költenek rá, mégsem lehet mindig használni?

Szinte félve mondjuk a Haladás Sportkomplexumról van szó. Egészen pontosan a gyepet kell kímélni.

Az edzések döntő részét a jövőben is az Illés Akadémián tartjuk, hiszen a stadion kialakítása miatt lényegesen kevesebbet süti a nap a gyepszőnyeget, mint korábban. Ezért aztán kímélni kell.

Ezt Tóth Miklós a Szombathelyi Haladás Kft ügyvezetője mondta a minap a Haladás labdarúgó csapatának hivatalos weblapján .

A Haladás Sportkomplexum már az építése alatt sokak figyelmét azzal keltette fel, hogy a tervezett 9,6 milliárdos kivitelezési összeg nem volt elég a stadion megépítésére, az végül 15,2 milliárdnál állt meg 15,2 milliárd forintra emelték az új Hali stadion építésének költségvetését 2016. February 28. 08:02 .

Aztán jött az üzemeltetési botrány. A bomba a stadion átadása után pár nappal robbant. Végül a város nyúlt a zsebébe és fizette ki a stadion bérlést, és üzemeltette két hónapig azt. A héten hozott döntések szerint pedig a HVSE és a szombathelyi focicsapatot üzemeltető Szombathelyi Haladás Kft kapta meg a komplexum üzemeltetési jogát.

Nem éri elég napfény a gyepet - ez a baj
Vágvölgyi Bálint

Szerdán végre beköltözhetett az elsőosztályú focicsapat a november 8-án átadott létesítménybe Felavattuk a Hali-stadiont! Itt újranézheti élő közvetítésünket 2017. November 08. 18:49 . A csapat honlapja ennek kapcsán szólaltatta meg a Haladás ügyvezetőjét, és a csapat kapitányát, Halmosi Pétert is.

Természetesen szeretnénk minél többet a centerpályán készülni, de azt tudni kell, hogy hétközben a külföldi csapatok zöme sem a stadionban, hanem az edzőközpontban tréningezik - mondta Tóth.

Halmosi pedig így panaszkodott:

Sajnos a pályaviszonyok továbbra sem ideálisak, nem egyszerű, hogy egész héten műfüvön készülsz, szombaton pedig ilyen-olyan minőségű gyepen kell futballoznod. De a lényeg, hogy végre hazatértünk.

Nemény András MSZP-és politikus ma tartott sajtótájékoztatót Nemény András: Teljes a káosz a szombathelyi stadion üzemeltetésénél 2018. March 01. 11:09 a stadion témájában. Ott hangzott el, hogy évente 80 millió forintot költenek el a stadion gyepének gondozására. A politikus azt is hangsúlyozta, hogy ha a focicsapatnak is kímélni kell a gyepet, akkor elgondolkodtató, hogy hogyan akarnak a komplexumban koncertet vagy más rendezvényt megszervezni.

Pár hete szintén a gyep kímélése miatt Na, miért nem játszhat a Hali az új stadionban? Óvni kell a gyepet! 2018. February 07. 15:35 kellett végül az Illés Akadémia műfüvén játszania edzőmeccset a Haladásnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet