Na vajon melyik autók kilométeróráját tekerik vissza a leggyakrabban?

Van egy olyan érzésünk, hogy nem fog meglepődni.
A futásteljesítmény hamisítása az egyik leggyakoribb csalás a használt autók piacán. Törvénytelen módon feltornázza egy használt jármű árát, és tönkreteszi az autó birtoklásának élményét. A carVertical nemrégiben készült tanulmánya szerint a német prémium autók vásárlóit fenyegeti a legnagyobb kockázat, hogy visszatekert kilométerórájú autót vásárolnak.

A TOP 10 leggyakrabban visszatekert autómodell: a BMW M5 vezeti a listát

A leggyakrabban visszatekert órájú autók listájának meghatározásához az informatikai adatszolgáltató carVertical több mint 700 000 használtautó-történeti jelentést elemzett, amelyek 2020 novembere és 2021 novembere között készültek.

CarVertical

Tizennyolc különböző piacot elemeztek, köztük Lengyelországot, Romániát, Magyarországot, Franciaországot, Szlovéniát, Szlovákiát, Csehországot, Litvániát, Lettországot, Észtországot, Ukrajnát, Bulgáriát, Szerbiát, Németországot, Horvátországot, Oroszországot, az Egyesült Államokat és Olaszországot.

Ahogy a futásteljesítmény adatok is mutatják,

a BMW M5 a leggyakrabban visszatekert órájú autó, az ellenőrzött modellek több mint egyharmada hamis futásteljesítménnyel rendelkezik.

Ez az egyetlen statisztika azonban alábecsüli a BMW-k kilométeróra visszatekerés problémájának mértékét – amint arra Matas Buzelis, a carVertical autóipari szakértője nemrégiben rámutatott, a BMW-k uralják a listát:

"A TOP10-es lista felét ennek a gyártónak a modelljei teszik ki. Ez megegyezik a használt BMW-k iránti kereslettel a különböző piacokon. Az adatokból az is kiderül, hogy a drága autók km számlálóját nagyobb valószínűséggel tekerik vissza, és ezt figyelembe kell venni, amikor egy használt autót keresünk. Pontosan itt jön jól az autó futásteljesítmény-ellenőrzése."

A lista második és harmadik helyét a 7-es BMW, illetve a Subaru Outback foglalja el 33,4, illetve 31,8 százalékkal. Az Audi A8 volt az ötödik, míg sportosabb testvére, az A7 a tizedik helyet szerezte meg, ezek több mint egynegyedénél (25,8 százalék) hamisították meg a futásteljesítményt.

A prémium kategóriás járművek jelenlétének oka ezen a toplistán a magasabb profit lehetősége. A kilométerszámláló visszatekerése egy viszonylag olcsó és egyszerű folyamat, ami extra haszonnal kecsegtet a tisztességtelen autókereskedők számára.

"A leggyakrabban visszatekert órájú autók listája nagyrészt prémium járművekből áll, de vannak gazdaságos modellek is, igaz, kisebb arányban. A Subaru, a Ford és a Volkswagen modellek ugyanolyan korúak, mint a magasabb kategóriájú járművek. Úgy tűnik, hogy az 5-15 éves autóknál a legvalószínűbb a futásteljesítmény hamisítása" - mondja a szakértő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech