Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon megdrágult április óta a Lidl

Ugyanakkor az is látszik, hogy ettől függetlenül január óta jelentős mértékben emelkedtek az élelmiszerárak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A G7 ugyanis ez év januárja óta minden hónapban összehasonlítja a két diszkontlánc árait, és míg áprilisban nagy előnyt találtak a Lidlnél az Aldival szemben, ez mostanra teljesen eltűnt. A legutóbbi, április végi mérésüknél ugyanis azt tapasztalták, hogy az Aldi 6,2 százalékkal drágább a Lidlnél: egy bevásárlás az Aldiban közel 17,5 ezer forintba, a Lidlnél valamivel több mint 16 ezer forintba került.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Májusban viszont visszarendeződés történt: a Lidl árai egy hónap alatt 6 százalékkal emelkedtek, míg az Aldié egyáltalán nem változott. Amit az Aldiban 17 546 forintért vettek meg, az a Lidlben 17 553 forintba került, azaz a különbség a két diszkont között mindössze 0,04 százalékra zsugorodott. A lap szerint 42 termék közül 17-nek az ára forintra megegyezik a két láncnál.

Azt is megjegyezték ugyanakkor, hogy januárhoz képest az árak összességében 4,5-5 százalékkal emelkedtek, vagyis egy magasabb szintre álltak be. Ez azt jelenti, hogy az élelmiszer-infláció így négy hónap alatt 5 százalék körül alakult. Ez forintban számolva annyit jelent, hogy

amit január végén még 16,7-16,8 ezer forintért kaptak meg a két diszkontban, azért most már 17,5 ezer forintot kellett fizetni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés