Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon simán nyert a Körmend Jászberényben

Nem tudtak élni a lehetőségeikkel a "berényiek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jászberényi KSE - Egis Körmend 64-93 (13-24, 17-23, 11-27, 23-19)

Bajnokság, 12. forduló

Jászberény, Belvárosi Általános Iskola, szombat

V.: Benczur T., Csabai-Kaskötő B., Fodor A. (Hartyáni Zs.)

Jászberény: Donaldson 15/3, Ruják 7/3, Filipovics -, Brbaklics 6, Rékasi 2, Csere: Katona 13/9, Füzi 17/9, Kaszás 2, Mócsán , Szőke 2, Tóth T. -,

Körmend: Thames 8, Mócsán 11/3, Ferencz 11/9, Durázi -, Taylor 14, Csere: Mosley 11, Williams 11/3, Tóth 10, Kiss 4, Oroszi 8/6, Balogh 2,

A feldobásnál a labdát a vendégek hozták el. Másfél perc után született meg az első kosár, melyet a körmendiektől Thames szerzett, de Brbaklics gyorsan kiegyenlített. Az első öt perc után 7 ponttal vezetett a vendégcsapat. (6-13) A vasiak nagyszerűen támadtak, legtöbbször sikeresen fejezték be az akciókat, Ferencz kétszer is betalált távolról; védekezésük is jól működött, össze is hoztak egy 0-9-es futást. Az utolsó másfél percben egészpályás védekezésre váltott a vendégcsapat. Donaldson egy bravúros triplát eresztett el a negyed vége előtt 10 másodperccel, utána még egy támadásra volt ideje a körmendi gárdának, de nem tudták kihasználni. 13-24.

A második etapban az első kosarat Oroszi szerezte meg sikeres triplájával. Némi izgalmat az “hozott”, hogy Kisst csúnyán lefaultolta Filipovics, amiért a bíró sportszerűtlent ítélt. Kiss mindkét büntetőt kihagyta. A körmendi gárda eladott egy labdát, Ruják használta ki a lehetőséget. Williams is betalált távolról, majd egy jó védekezés után, egy keresztpasszt hoztak el, a vendégcsapat támadhatott újra, de pontot nem sikerült szerezniük. Williamstől a labdát Kaszás szerezte meg, melyet Donaldson tudott érvényesíteni a támadás végén. Három perccel a negyed vége előtt a vendégek időt kértek, a következő támadásban Oroszi kintről betalált. Mint az első negyed végén, az utolsó másfél percre a körmendiek átálltak egészpályás védekezésre. A hazaiak is változtattak zóna védekezésre a negyed utolsó percében. 30-47.

A szünet után a mérkőzés Taylor zsákolásával folytatódott. A Körmend az első két percben 0-7-es futást csinált, a jászberényiek időt kértek, majd három perccel később ismét. Tóth kosara után jött egy két perces periódus, amikor csapatok mindent kihagytak. A gólcsendet Fűzi törte meg triplájával. Katona betalált távolról, de a vendégektől Balogh és Tóth közelről ellensúlyozták ezt, majd Fűzi ismét betalált kintről. Ennek ellenére egyre nagyobb volt a vasi fölény. 41-74.

Az utolsó etap Ruják kosarával folytatódott, a vendégek egészpályás letámadással védekeztek már a negyed elején. Katona kis időn belül kétszer is sikeresen betalált a hármasról, majd egy fault után Ruják újra közelről betalált. A hazaiak nagyszerűen védekeztek, így hibázott is a vendégcsapat és egy labdát passzolás során kidobtak a pályáról. Mócsán a jászberényiek hibáit kihasználva egyszer kintről és egyszer bentről is betalált, mellette még Mosley bentről sikeresen fejezett be egy támadást, és ekkor a jászberényiek időkéréshez folyamodtak. Védőlepattanó után Mosley rendezetlen védelem ellen betört, de kihagyta, majd Kiss leszedte, akit faultoltak. A vonalhoz állva mindkét büntetőt érvényesítette. A negyed közepekor 32 pontos volt a különbség a Körmend javára. (53-85) Füzi a negyed hatodik percében 5 pontot dobott, de erre Mosley válaszolt is. A negyed utolsó 3 percében a vendégek zóna védekezést választottak, amivel egy pillanatra meg is zavarták a hazaiakat. A vendégek az utolsó támadásaikat hosszan játszották, majd az utolsó másfél percben Kaszás faultolt Mosley-val szemben. Mosely mindkét büntetőt bedobta és még a hazaiaktól egy tripla kisérlettel próbálkozott Katona, de hiába; nem sikerült neki. - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra