Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nagyon sok pénz megy majd a magyarországi elmaradott régióknak

A miniszterelnök beszélt erről.

Orbán Viktor miniszterelnök az olyan népszerű témák, mint a minimálbér vagy az adó-visszatérítés mellett számos mást is érintett, amelyek talán nem annyira kézzelfoghatók, de hosszabb távon komoly hatásuk lehet.

Ilyen például a magyar régiók közötti különbség.

Ennek kapcsán először azt mondta, hogy a migráció országon belül is valami bajra utal.

Ezért a következő hét évben az európai uniós források felhasználásánál ez fontos szempont lesz.

Egy főre jutó GDP vásárlóerő-paritáson, 2019 (PPS)
KSH.hu

A nem engedhető meg, hogy Budapest az európai fejlettségi szint 110-130 százalékát hozza, miközben a négy legrosszabb helyzetben lévő magyar régió bent van az unió 20 legrosszabb helyzetben lévő régiói között.

„Ez elfogadhatatlan” – mondta Orbán Viktor.

Így az uniós forrásokat „mind-mind ezekbe a régiókba kell elküldeni, nemcsak azért, mert így igazságos, nemcsak azért, mert gazdaságilag így észszerű, hanem azért is, mert nem akarjuk megavárosokká alakítani Magyarország településszerkezetét” , szembe kell menni az urbanizációs tendenciákkal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra