Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Oroszország és a NATO az egymás elleni háborúra készül?

A Moszkva és a nyugati világ között korábban szavakban zajló konfliktus szintet lépett, és már a katonai tervezés formáját vette fel - állítja egy elemzés.

A befolyásos londoni elemzőintézet, a European Leadership Network (ELN) szerint a közelmúlt katonai és politikusi megnyilvánulásai alapján mindkét fél a legrosszabb eshetőségre készül. Az ELN nem egy súlytalan intézet, tucatnyi egykori tábornok, védelmi és külügyminiszterek a tagjai. Elemzésük szerint a haderők fokról fokra történő csoportosítása a két idei legnagyobb hadgyakorlatban, azaz a NATO Allied Shield névre keresztelt hadgyakorlatában és az orosz gyakorlatokban mutatja, hogy mindkét oldalon elindult a stratégiai gondolkodás - írja a Financial Timesra hivatkozva a 444.hu .

Orosz tankok
Nyugat.hu

Mindkét hadgyakorlatot egy hipotetikus ellenfél ellen hirdették meg, megvizsgálva azokat, világosan látszik, hogy miről volt szó. Mindkét fél világosan a másik oldal katonai kapacitására és haditerveire reagálva gyakorlatozott.

Az orosz hadgyakorlat során márciusban 80 ezer katonát vetettek be, 12 ezer járművet és 220 repülőt. A gyakorlatnak része volt ejtőernyősök kulcsfontosságú helyekre történő bejuttatása ugyanúgy, mint tengeri ütközetek szimulációja.

Lengyel katonák NATO-zászló alatt gyakorlatoznak
Nyugat.hu

A NATO pedig Kelet-Európában, az orosz határ közelében gyakorlatozott, 15 ezer katonával, többek között egy NATO-tagállam hipotetikus megszállására adandó hipotetikus reagálással. A NATO parancsnokai konkrétan a hidegháborúból megmaradt katonai terveket poroltak le mindehhez.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál

Tovább az oldalra