Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ráfekszik a NAV az összes jó nyári dologra

Fesztiválokon, strandokon, piacokon és nagyrendezvényeken csap le a NAV idén nyáron. Zenészektől a fotósokig mindenkit ellenőriznek.

Sajtóközleményben adta hírül a NAV, hogy kiemelt figyelmet fordít a strandokra, fesztiválokra, a nagyobb rendezvényekre, valamint a piacokon és időszakos kitelepüléseken árusítókra. A nagy akcióval a feketemunkát, az illegális árusításokat és a bevételek eltitkolását akarják feltárni. A fokozott ellenőrzés augusztus végéig tart.

Jönnek a strandpapucsos, a fesztiválózó és az álcázott ellenőrök - fotósok, taxisok, zöldségesek és a fagylaltosok is górcső alatt lesznek

Az ellenőrök megjelennek majd a vendéglátóhelyeken, strandokon, fesztiválokon és rendezvényeken, ellenőrzik a sportszolgáltatókat, a rendezvényszervezőket, zenészeket és fotósokat, de idén is számíthatnak ellenőrzésre a taxisok, a zöldség- és gyümölcskereskedők, a lángos-, palacsinta- és fagylaltárusok is.

Ellenőrzések a strandokon
Garai Antal Atom

Tavaly nyáron a Nyugat-Dunántúl régió valamennyi nagyobb településén megjelentek az adóellenőrök, sokszor a társhatóságokkal együtt, és több mint félezer esetben ellenőrizték a szabályok betartását. A vizsgálatok 24 százalékában állapítottak meg valamilyen hiányosságot, a kiszabott mulasztási bírság összege meghaladta a 76 millió forintot.

Ne dolgoztass munkaidőn kívül!

A korábbi évek tapasztalatai alapján a nagyobb rendezvényekhez kapcsolódó akciók és a munkaidőn túli ellenőrzések több hiányosságot tárnak fel, illetve a szezonális termékeket árusítók gyakrabban vétenek hibát.

A számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az árucikkek eredetét, a jövedéki termékek forgalmazását, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek használatát ellenőrzik a revizorok és a pénzügyőrök. Az adóellenőrök a próbavásárlás mellett esetenként pénzkészlet-ellenőrzést és forgalomszámlálást is végeznek.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál

Tovább az oldalra