Van két évük, hogy kimondják az igazságot

Én azért nem lennék politikus, mert iszonyúan zavarna, ha pár évvel ezelőtt mondott szavaimmal szembesítenének, és kiderülne hamar, a kilencven százaléka csacsiság, vagy hazugság volt – írja Bakács.

A helyszín Zánka. Azért ezzel kezdeném, mert fiatalkoromban fontos szerepet játszott az Úttörő és KISZ tábor, no nem az ideológiai átnevelés kapcsán, hanem szexuálisan. A Balaton partján gyülekező ifjakat és kommunistákat még az se zavarta, hogy volt reggeli torna, a lényeg mindig éjszaka történt. A „hogyan vesztettem el szüzességemet?”- vetélkedőben biztosan a top 10-ben szerepelt volna a Zánka.

Lám, most is! Földim, Navracsics, a hely szellemétől átfűtve éppolyan hülyeségeket beszélt, mint vörös csillagos elődei. Vagyis ő is elvesztette a szüzességét, pedig rá nem volt jellemző, hogy badarságokat mond, annak ellenére, hogy miniszterelnök-helyettes. Semjén és Navracsics között még zongorázni is nehéz lenne a különbséget. Az ok érthető, a Fidelitas ifjú szíveit kellett megnyugtatni (hazug?) szavakkal. A kérdőjelet azért tettem ki, mert így védhető bíróság előtt, bár ebben sem vagyok biztos, amióta lecserélték a „komcsi bírákat”. Vagyis a jövőre vonatkozóan nem biztos, hogy lehet hazugságokat mondani, mégis rossz érzéssel olvastam, hogy 2014-re minden tuti lesz, és a most külföldre szökő fiataljaink mosolyogva fognak hazatérni.

Először is a kommunikációs üzenetet vettem, akik 2010-ben spuriztak el, azok a milliárdos liberálisok áldozatai, de semmi baj, egy kis idő (két év hazugsága az kicsi), és tömegesen hazatérnek az orvosaink. Valóban zavaró lett volna, ha őszintén bevallotta volna, hogy minimálisan is öt-hat-tíz év, amíg egy folyamatot meg lehet fordítani, persze, akinek gyorsnaszád van hátul a fészerében, az dinamikusabban bánik az idővel is.

Nem akarom az olvasót agyilag tönkre tenni, de hadd jegyezzem meg, ebben az esetben a 2014-ig hátralévő idő kicsisége numerikusan igaz, 2 az alig több a semminél, de pont emiatt ez mégis csak óriási hazugság volt, kb. akkora, amikor millió munkahelyet ígértek. Ha Orbán személyiségétől eltérően óvatosan hazudozna – mondjuk százezer munkahelyet sustorgott volna fülünkbe – még be is jött volna a közmunkások számával, a kismackótrükkre meg idővel senki nem emlékezne, arra, hogy nem a modern rabszolgatartásra adták anno a szavazók a voksukat.

A valódi kérdés nem az, hogy Navracsics belépett-e egy olyan folyóba, aminek a vize a lefolyóba csurog, hanem az, volt-e ott Zánkán olyan fiatal, aki ezt el is hitte, és eddig szorgosan kuporgatott pénzét, amiből a tanulmányait kívánta volna fedezni, elitta a helyi büfében? Narancskoktél Navracsics módra.

Oké, értem én, hogy a politika nem az igazságról, és annak kimondásáról szól, hanem a közjóról, de most e kérdés egybeesik. Jól képzett munkaerőnk külföldre távozása bizonyosan nem segít a magyar gazdaságnak, a közjó romlani fog annak esze nélkül, tehát most kivételesen nem szabad hazudni, hanem a baj nagysága miatt - életösztönből fakadóan is - igazat kell mondani. Azt meg kikérem az egyetemi tanártól, hogy ilyen lapos csúsztatást használt, és az adatok értelmezésében hisztériáról beszélt. Nyilvánvalóan ő is tudta a számokat, mekkora és miképpen növekszik az emigráció, különösen a fiatalok között, de erre azt mondani, hogy inkább kalandvágy, mint kényszer…hát ez fiam egyes, leülhet, vagy inkább menjen haza.

A gondolkodás naturista hibája, mondta volna Bolbericz a teológián, hisz egy megtörtént esemény kapcsán, - az értelmiség, a szakképzett munkaerő elhagyta az országot, és ez a szám folyamatosan erősödik – a hisztéria emlegetése pont olyan, mint Kádár János bácsi idejében, ahol a bajok forrása nem a magyar valóság volt, hanem a szociológusok a kismagnójukkal a hónuk alatt. Világos, nincs megfelelő orvos az intenzíven, de emiatt nem kell hisztériába esni, tessék egészségesen élni. Kész, passz, puszi.

Én azért nem lennék politikus, mert iszonyúan zavarna, ha pár évvel ezelőtt mondott szavaimmal szembesítenének, és kiderülne hamar, a kilencven százaléka csacsiság, vagy hazugság volt. Az élet egy négy éves ciklusnál is hosszabb, de még kilenc évnél is, ezt csak azért mondom, mert Szalai Annamária utána is élni fog, meg Polt Péter is, rajtuk fog múlni, hogy mennyi lesz bennük a bűntudat? A tudományban pont fordítva van, szeretnek olyan kijelentéseket tenni, amik több száz év múlva is igazak, és később sem lesz belőlük hazugság, csak az igazság egy vetületére szűkül le, ahogy euklideszi geometria esetében is van.

Tehát van két évük arra, hogy megcáfoljanak, nem egy otromba hazugsággal nyugtatták a kicsiket, képesek rá, és én vagyok egy rosszindulatú, labanc terrorista a sajtóban. Oké! De akkor én nem várnám meg a hétfőt, Zánkáról azonnal a munkahelyemre mennék, mert jelenleg egy magyar orvos külföldön majdnem a tízszeresét keresi. Fiúk, ha nagy a szátok, ne mondjatok ilyen kicsit, hátha emlékezni fognak rá az emberek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Vélemény