Ne várjuk annyira idén a fagyiszezont, mert nagyon drága lesz egy gombóc

Közeleg az eladhatóság lélektani határa.

„Amíg tavaly 300-350 forint körül volt a legtöbb helyen egy gombóc ára, idén az átlagos ár valahol 400-450 Ft körül van” – nyilatkozta a Pénzcentrumnak a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke.

Erdélyi Balázs szerint a rekordszintű élelmiszerinfláció, a forint gyengélkedése, a munkaerőhiány és az energiaköltségek növekedése mind-mind hatással lesznek idén a fagyiárakra.

Nem is merjük kiszámolni, mennyibe kerül egy családi fagyizás
Zergi Borbála

Közben a tejtermékek ára 50-100%-kal emelkedett, sokszor nincs elég tejszín vagy vaj. Az energiaárak a legtöbb helyen megháromszorozódtak, amit szintén nehéz kigazdálkodni.

És minderre rájön a 27 százalékos áfa, amit a jelenlegi szabályok szerint rá kell tenni a tölcséres fagylaltra.

A szakember szerint az említett 400-450 forintos gombóconkénti ár már nagyon közel van az eladhatóság lélektani határához.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság