Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Négy közé kerülnének a futsalosok

Sajtótájékoztatót tartott a hétfői bajnoki rajt előtt az Admiral-Haladás VSE.

Ma délután, az Aréna Savaria VIP termében sajtótájékoztatót tartott az Admiral-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata.

Bokor Zsolt elnök bevezetőjében elmondta, a klub anyagi háttere továbbra is stabil, nagyjából ugyanakkora összegből gazdálkodhatnak idén is, mint tavaly. Számítanak a TAO-s pályázatok útján érkező támogatásokra, illetve új szponzorként csatlakozott a zöld-fehérek mellé a Vasivíz Zrt. és az Akmé Kft.

Az Admiralhoz három fiatal játékos érkezett: Bánfalvi Balázs a Cső-Montage-tól, Joó Bálint és Balikó Tamás az NB II-es egyetemi csapattól. Miután a vezetőknek sikerült megegyezniük az Illés Béla Football Akadémia és a Szombathelyi Haladás II. csapatával, így Jurák Dávid lesz a gárda harmadik-, a régi-új igazolás, Sipos Gábor pedig a második számú kapus.

Admirál-Haladás VSE sajtótájékoztató
Somfalvi büszke az elmúlt szezonra
VB

A szakmai igazgató, Somfalvi Csaba büszkén emlékezett vissza a tavalyi szezonra.

– A tavalyi évünk nagyon sikeres volt. Ezt mutatja az a statisztika is, mely szerint a hazai meccseinkre átlagban 700 néző volt kíváncsi, mi lettünk a bajnokság legsportszerűbb csapata, illetve a szakmai munkát dicséri, hogy Halmos Máté személyében válogatott játékost is adtunk. Az idei szezontól már merészebb céljaink vannak: szeretnénk a bajnokságban és a kupában is a legjobb négy közé kerülni.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a nyáron edzőváltáson esett át a gárda: Pálmay Tamás helyét Horváth Levente vette át.

– Sikerült azt a munkát elvégezni, amit szerettünk volna – kezdte az újdonsült edző. – Örömmel mondhatom, hogy a teremproblémáink is megoldódtak, így a játékosaink a nagypályás foglalkozásokat is beleértve heti 6-8 edzéssel készültek a szezonra. 15 edzésünk és 4 edzőmeccsünk volt. Természetesen voltak hibák a felkészülési találkozókon, a játékosok eleinte még kicsit fásultan mozogtak. Most viszont már mindenki motivált, várjuk már a rajtot. Mindhárom új igazolásunk jó benyomást tett rám, Balikónak és Joónak még egy picit szoknia kell az NB I-es légkört. A nyitófordulóban a Szegeddel játszunk. Tavaly pontjaik zömét hazai pályán szerezték, ám most egy picit sötét lovak számomra, hiszen NB II-es nagypályás játékosokkal erősítettek, akikről egyelőre nem tudjuk, hogy mire képesek futsalban.

Admirál-Haladás VSE sajtótájékoztató
Jól sikerült a csapat felkészülése
VB

Pálmay Tamás utánpótlás vezető elmondta, hogy a kötelező három utánpótlás csapat (U15, U17, U19) mellé jövőre plusz két korosztályos gárdát (U11, U13) indítanak. A felnőttekkel ellentétben itt már jelentkeztek teremgondok, illetve megtudtuk azt is, hogy szükségük lenne még egy-két játékosra. A fiatalokat egytől egyig mind az NB 1-es játékosok edzik, így tehát a minőségi, jó munka garantált.

A három új játékos egyaránt kiemelte, hogy a beilleszkedésük gördülékenyen ment, és mindent megtesznek majd azért, hogy valóban erősítései legyenek a csapatnak.

Az Admiral-Haladás VSE első bajnoki mérkőzését hétfőn este a Szeged ellen játssza az Aréna Savariában. A szakosztály vezetői a találkozó előtt köszönteni fogják a vasi olimpikonokat: a HVSE birkózóit, Hatos Gábort és Ligeti Dánielt, valamint edzőjüket, Veréb Istvánt, illetve a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetőjét, Pars Krisztiánt és edzőjét, Németh Zsoltot. A meccs kezdőrúgását az aranyérmes atléta fogja elvégezni.

Admirál-Haladás VSE sajtótájékoztató
Az új fiúk
VB
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra