Tragédia Szombathelyen – Búcsúlevelet is találtak

Tompa puffanást hallottak a szombathelyi Bolyai utcában lakók a játszótér felől, majd egy gyerek sikított. Szokványos játék hangjai is lehetett volna, ám ezúttal egy szörnyű tragédiát kísértek... Egy kisgyerek meghalt, szülei életveszélyes állapotban vannak a kórházban.

Kedden este negyed 6-kor érkezett a mentőkhöz a bejelentés, hogy egy férfi kiugrott a szombathelyi Bolyai utca egyik négyemeletes házának második emeleti ablakából. A mentők a helyszínen egy férfit találtak életveszélyes sérülésekkel – végtagsérüléseket és combnyaktörést szenvedet - , őt ellátták és kórházba szállították. Eközben a helyszínre érkeztek a rendőrök is, akik a mentőkkel együtt a férfi lakására felmentek, majd berúgták az ajtót, hogy kiderítsék mi történt. A lakásban egy egy éves kisfiút találtak holtan – rajta külsérelmi nyomokat is találtak -, mellette pedig 27 éves édesanyja feküdt, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba, arcsérülései voltak, és mint később kiderült, nagy mennyiségű gyógyszert vett be, és emiatt volt eszméletlen. A rendőrség gyilkossági ügyben nyomoz.

Gyilkosság Szombathelyen
A mentő még a ház előtt áll
Horváth Balázs

Több gyerek játszott a ház előtt lévő játszótéren, amikor a férfi lezuhant melléjük.

Egyszer csak lezuhant ide. Nem tudott megszólalni, megpróbált felkelni, de nem tudott

- mondta el az egyik kis szemtanú láthatóan megtörve és a könnyeivel küszködve a Nyugat.hu-nak, mellette ért földet a férfi. A mentőket is az egyik fiatal mobiltelefonjáról értesítette egy arra járó.

Ekkor még nem is sejtette senki, hogy a második emeleti lakásban sokkal nagyobb tragédia történt, és a férfi egy éves kisfia már nem él, felesége pedig az életéért küzd.

Közéjük zuhant a férfi
Közéjük zuhant a férfi
Horváth Balázs

A helyszínen sikerült megtudnunk azt is, hogy a 31 éves P. Szabolcs és 27 éves felesége rendes körülmények között éltek, ezért mindenki megdöbbent a tragédia hallatán.

Érthetetlen, mi történt. Mindig együtt szoktak sétálni menni, a férfi nem ivott, és nem is szoktak veszekedni

- mondta az egyik lakó.

A területet kordonnal zárták körbe
A ház, ahol a tragédia történt
Horváth Balázs

A rendőrség szakértők segítségével fogja kivizsgálni, hogy mi okozta a kisfiú halálát, és a pontos körülményeket is – mondta el Szalai Ferenc rendőr alezredes lapunknak.

Új információk:

Az elhunyt kisfiú júliusban töltötte be első életévét, boncolását valószínűleg a mai napon kezdik meg. Az első információk szerint halálát fulladás okozhatta, mikor a mentők a helyszínre érkeztek, már körülbelül 12 órája halott volt. A rendőrök a helyszínen találtak egy búcsúlevelet is, szakértőt vontak be annak tisztázására, hogy ezt ki írhatta. Tartalmáról annyit tudni, hogy írója kilátástalan anyagi helyzetére hivatkozott, és ez összefüggésben lehet a bűncselekmény elkövetésével. A szülők kihallgatása életveszélyes állapotuk miatt egyelőre még nem lehetséges.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű