Bolyai utcai gyilkosság: letartóztatták a szülőket

Az alábbiakban a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményét olvashatják a Bolyai utcában kedd este történt tragédia kapcsán.

A 2008. július 29-én Szombathelyen elkövetett gyermekgyilkosság miatt a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya által folytatott eljárásban a mai napon a Szombathelyi Városi Bíróság előzetes letartóztatását rendelte el az elhunyt kisgyermek szüleinek.

A Rendőrség ezt megelőzően mindkettejüket többször kihallgatta, melynek során beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy kilátástalan anyagi helyzetük miatt – nagy összegű kölcsönöket vettek fel, melyeket nem tudtak törleszteni, illetve nem akarták, hogy emiatt gyermeküket elvegyék tőlük - úgy döntöttek, hogy megölik gyermeküket, majd ezt követően öngyilkosságot követnek el. Az erről szóló búcsúlevelet a nő írta meg. Július 28-án hétfőn, a reggeli órákban, előzetes megállapodásuknak megfelelően több különböző gyógyszert kevertek össze, majd azt megitatták a kisfiúval. Mivel a gyermek ettől nem halt meg, ezért párnával fojtották meg. Ez után mindketten nagy mennyiségű gyógyszert vettek be, amitől eszméletüket vesztették.

Gábriel Gábor r. őrnagy
sajtóügyeletes

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Tragédia Szombathelyen – Búcsúlevelet is találtak

Tompa puffanást hallottak a szombathelyi Bolyai utcában lakók a játszótér felől, majd egy gyerek sikított. Szokványos játék hangjai is lehetett volna, ám ezúttal egy szörnyű tragédiát kísértek...

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű