Nem boldogok a nyugdíjasok, nagyobb emelést vártak

Meglepte a nyugdíjas szervezeteket Orbán Viktor bejelentése, többet vártak, csalódottak.

A kormányfő keddi bejelentése Január 1-től 15 százalékkal emelik a nyugdíjakat 2022. December 13. 09:24 , amely szerint januártól 15 százalékkal emelkednek a nyugdíjak váratlan volt – írja a Népszava .

Az elmúlt hetekben ez ügyben valamennyi kormánytag azt hangsúlyozta, a döntéssel megvárják a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentését, a Monetáris Tanács ülését. A nyugdíjas szervezetek csalódottak, úgy vélik, előbb az idei évvel is el kellene számolnia az Orbán-kormánynak.

Népszavának a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnöke „pszichológiai kényszerlépésnek” nevezte a váratlanul közzétett rendeletet.

Karácsony Mihály szerint a 15 százalékkal nem lehetett volna kiállni a nyilvánosság elé, ha az MNB 18 százalékos inflációval számol, márpedig Matolcsy György jegybankelnök nemrég 15-18 százalékos inflációról beszélt, amiből a magasabb értéknek van nagyobb realitása, ráadásul a jelek szerint a 15 százalékból akarja rendezni a kormány az idei elmaradását is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek