Fidesz: Nem egy, hanem több lépcsőben költöznek majd a szombathelyi háziorvosok

Befutott a városvezetés közleménye is Egészségügyi Alapellátó Központ-ügyben.

Ma délelőtt robbant az ügy Nem költözhetnek be a Kiskar utcai háziorvosok az új szombathelyi Egészségügyi Alapellátó Központba 2018. February 06. 06:36 , hogy a szombathelyi Kiskar utcai rendelőben dolgozó orvosok az eredeti tervekkel és ígéretekkel ellentétben nem tudnak beköltözni az új Egészségügyi Alapellátó Központba.

Az ok prózai: A kivitelezés többe kerül, mint amennyi pénzt a város kapott a rendelők építésére, így annak méretét csökkentve tudnak csak neki látni az építkezésnek.

Birtokunkba került egy levél, amit a Kiskarutcában dolgozó nyolc orvos közül öt aláírt, és amelyben kérdéseket intéznek a polgármesterhez, hogy mégis hogyan állhatott elő ez a helyzet. A doktorok egyébként túlárazott beruházásról írtak.

Délelőtt aztán, cikkünk megjelenése után nem sokkal, a szombathelyi ellenzék közleményt jutatott el hozzánk MSZP: Ne csak egy kampányszlogen legyen a segítés városa! 2018. February 06. 11:23 . Estére pedig megjött a Fidesz válasz közleménye is.

A városvezetők többek között ismét, a már sokat emlegetett 8 év alatt 20 milliárd forintot költött a kormány a szombathelyi kórházra szlogent ismétlik. Azt azonban már elfelejtik megemlíteni, hogy ezt a pénzt, a megállítani kívánt Brüsszel utalta kórházfejlesztésre Hét év alatt kapott 17 milliárdot a szombathelyi kórház, másfél év alatt 15,2 milliárdot a stadion 2017. November 15. 12:06 .

Na de mutatjuk a közleményt is, természetesen változtatás nélkül.

Sajtóközlemény

 

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének Fidesz frakciója az „Új egészségügyi alapellátó központ kialakítás építési munkái” nevű projekttel kapcsolatban ugyanazt az álláspontot képviseli, mint eddig. Továbbra is támogatunk és következetesen kiállunk minden olyan fejlesztés és beruházás mellett, amely városunk egészségügyi ellátásának színvonalát tovább emeli. Városunk vezetőinek szándéka változatlan, valamennyi háziorvosi praxist szeretnének az új helyre költöztetni, ám ezt nem egy, hanem több lépcsőben hajtják végre.

Emlékeztetünk továbbá arra is, hogy számos, az egészségügy színvonalát emelő intézkedés történt az elmúlt években, hisz Kormányunk 2010 óta több, mint 20 milliárd forintot költött a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház korszerűsítésére.

Felépült egy új belgyógyászati tömb 6 milliárd forintból, 160 millió forintért vásárolt a kórház állami és önkormányzati támogatásból inkubátorokat, modern lélegeztető-gépeket, központi monitorrendszert. Elindult a sebészeti tömb felújítása is, amely 460 millió forintból újul meg.  Megszépülnek rendelőink is, a Rumi és a Szent Márton úti épületek után a Selmec utcai háziorvosi rendelő is korszerűsödik 35 millió forintból. 

Megértjük, hogy a választásokhoz közeledve az MSZP és aktuális szövetségesei kétségbeesetten próbálnak „ügyeket” generálni , de törődjenek bele, hogy Szombathely valóban a segítés városa és ne próbálják ennek ellenkezőjét sugallni.

 

Lendvai Ferenc
frakcióvezető
Fidesz-KDNP Szombathely

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet