Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Nem foghattam az apám kezét, amikor haldoklott, nehogy megfertőzzön"

Egy olvasónk feltette a kérdést: Miért bánunk úgy a COVID-fertőzöttekkel, mintha leprások lennének?

A hét elején egy olvasónk hívta fel szerkesztőségünket, hogy elmesélje, milyen megpróbáltatásokban volt része az elmúlt napokban.

Mindenek előtt leszögezte: sem az orvosokat, sem az ápolókat, sem a kórházat nem hibáztatja a történtekért, hisz mindenki csak a hivatalos eljárás szerint tette a dolgát. Ha valakit hibásnak tart, akkor az a kormány, mert embertelen döntéseket hoz.

És miért embertelenek a döntések?

Olvasónk lázzal, köhögéssel és náthával vitte el idős édesapját a háziorvoshoz, de innen már mentővel szállították át a kórházba.

Gyerekei ekkor láthatták utoljára.

Mivel a férfi fertőzött volt, nem látogathatták meg a kórházban, az ezt követő napokban csak telefonon tudtak beszélni vele, ételt pedig csak az ápolók közvetítésével juttathattak be hozzá.

Pixabay

Három nappal a kórházba kerülése után a férfinek már nem volt étvágya és a telefont sem tudta felvenni.

„Fel tudtunk készülni rá, hogy elveszítjük az apánkat, mert az orvos elmondta. Arra viszont nem készültünk fel, hogy még ennek fényében sem engednek be hozzá, hogy utoljára láthassuk, hogy foghassuk a kezét, mikor haldoklik” – mesélte olvasónk.

És a legérthetetlenebb az egészben az – tette hozzá –, hogy még így is megpróbálták átszállítani Budapestre a Korányiba.

A férfi éjjel hunyt el, félúton.

„Tudom, hogy drága az a védőruha és a maszk, amiben az ápolók dolgoznak, de megvettem volna, és biztos vagyok benne, hogy a legtöbben ilyen helyzetben nem sajnálnák a pénzt erre” – mondta az elhunyt gyereke.

Szerint az sincs rendben, hogy nem kértek a családtól ruhát, amiben elhamvaszthatják az elhunytat.

„Szeretném kérni a kormánytól,” – tette hozzá – „hogy módosítson a járványügyi rendeleteken. Vegye figyelembe, hogy a koronavírusos beteg is ember, ha haldoklik, járjon neki az a kegyelet, hogy a családja vele lehet és hogy nem meztelenül hamvasztják el.”

„Nem hibásokat keresek, csak szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ez az eljárás nagyon embertelen” – jelentette ki.

(A címlapkép illusztráció)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra