Nem így tervezték, de a nyári vakáció alatt mégis nekiugranak az M7-es autópálya felújításának

Annyira tropára ment a burkolat, hogy nem tudnak tovább várni.

„Bár tavalyi évhez hasonlóan, idén is úgy terveztük, hogy a vakáció ideje alatt nem lesznek előre tervezett munkák Budapest és a Balaton (Balatonvilágos) között az M7-es autópályán, viszont az útburkolat állagromlása miatt és így az utazóközönség biztonságának érdekében, sajnos több helyen is elkerülhetetlenné vált a felújítás. A munkák egy része már nem várhat őszig. Azokat a nyári hónapokban el kell végezni” – közölte lapunkkal az MKIF Zrt.

Ennek bizonyára sokan nem örülnek majd.

A cég ugyanakkor azt is közli, hogy a munkákat csak azokon a szakaszokon fognak végezni, ahol már most is három forgalmi sáv áll a közlekedők rendelkezésére és a forgalmi szempontból kevésbé terhelt napokon dolgoznak.

Torlódás az M7-esen. Az utópályát működtető cég azt ígéri, igyekeznek nem a lehető legisebb felfordulást okozni.
Forrás: napi.hu

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy:

 • csak kedd és péntek közötti napokon lesznek terelések és munkavégzés, június és július hónapban augusztusban nem,
 • csak a Budapest felé tartó oldalon, Székesfehérvár és az M0 autóút közötti szakaszon dolgoznak,
 • és ott is csak úgy, hogy két sávon biztosítani tudják a folyamatos haladást,
 • de lesz, amikor pihenőhelyen, csomóponti ágon végeznek a felújítást. Ilyenkor ott zárás is lehetséges.
 • Az őszi időszakban elkerülhetetlen lesz, hogy a Balaton felé tartó oldalon is folytassák a feladataink elvégzését.
 • "Az M7 autópálya Érd és Székesfehérvár közötti szakaszán az aszfaltburkolat átlagéletkora meghaladja a 15 évet. Az utóbbi időben a pálya ezen szakaszának állapota több helyen is gyorsan romlott. Ezért ezen az 54 km-es autópálya szakaszon a nyári időszakban, legalább 8 km sávhosszban* cserélnünk kell a tönkrement burkolatot" - olvasható a közleményben.

  *A sávhossz jelentése: ha egy 1 km-es autópályaszakasz mindkét oldalán mindkét sávot /külső és belső/ is megújítjuk, az 1*4=4km-nek felel meg.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Tech