Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem kell védettségi igazolvány a balatoni strandokon

Míg a zárt fürdőkbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, addig a balatoni strandok a plasztikkártya nélkül is látogathatók lesznek idén nyáron.

Nem kell védettségi igazolvány a fizetős strandokon sehol az országban - számolt be az ATV , melynek ugyanakkor Lombár Gábor, a Balaton Szövetség elnöke úgy nyilatkozott, hogy "az önkormányzatok esetében biztosítani kell a másfél méter betartásához szükséges területet, illetve a strandokon 10 négyzetméter/fő az a terület, illetve az a létszám, amit be lehet engedni. Nyilván a szabadstrandok esetében ezeket is ki fogjuk írni" .

Akadnak persze, akik amiatt aggódnak, hogy hatalmas tömegek özönlenek majd a vízpartok mellé, és ez szabad utat adhat a vírus terjedésének.

A vendéglátósok egyszerűsítik a helyzetet: többségük csak teraszt alakít ki idén, így elkerülhető lesz, hogy ellenőrizni kelljen a vendégek védettségi kártyáját.

Mindenesetre a legtöbb fizetős strandon egyelőre még nem kell belépőjegyet fizetni, mivel a hivatalos szezon csak június 12-én indul.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra