Nem kell védettségi igazolvány a balatoni strandokon

Míg a zárt fürdőkbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, addig a balatoni strandok a plasztikkártya nélkül is látogathatók lesznek idén nyáron.

Nem kell védettségi igazolvány a fizetős strandokon sehol az országban - számolt be az ATV , melynek ugyanakkor Lombár Gábor, a Balaton Szövetség elnöke úgy nyilatkozott, hogy "az önkormányzatok esetében biztosítani kell a másfél méter betartásához szükséges területet, illetve a strandokon 10 négyzetméter/fő az a terület, illetve az a létszám, amit be lehet engedni. Nyilván a szabadstrandok esetében ezeket is ki fogjuk írni" .

Akadnak persze, akik amiatt aggódnak, hogy hatalmas tömegek özönlenek majd a vízpartok mellé, és ez szabad utat adhat a vírus terjedésének.

A vendéglátósok egyszerűsítik a helyzetet: többségük csak teraszt alakít ki idén, így elkerülhető lesz, hogy ellenőrizni kelljen a vendégek védettségi kártyáját.

Mindenesetre a legtöbb fizetős strandon egyelőre még nem kell belépőjegyet fizetni, mivel a hivatalos szezon csak június 12-én indul.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos