Nem lesz egyszerű menet, de Bük és Sárvár fürdője is nyitva marad a télen

Takarékoskodni fognak.

A közelmúltban írtunk arról, hogy sötét felhők gyülekeznek a nyugat-magyarországi fürdők felett.

A helyzetről akkor Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, a Sárvári Fürdő ügyvezető igazgatója az Inforádiónak nyilatkozott, azt hangsúlyozva, hogy nemcsak az energiaárak radikális növekedésével kell számolniuk a létesítményeknek, de a látogatószám csökkenésével is.

A szakember felsorolta a szerinte legveszélyeztetettebb fürdőhelyeket, amelyek között ott volt a két Vas megyei nagy, Bük és Sárvár is.

Az említett fürdők esetleges bezárása már csak azért is nagy baj lenne, mert a városokat is magukkal rántanák, hiszen megannyi szolgáltatás és munkahely kapcsolódik a fürdő működéséhez.

Ebből a szempontból valamennyire megnyugtató a Turizmus.com cikke , amely arról szól, hogy sem Bük, sem Sárvár fürdője nem zár be az energiaválság miatt, ám takarékoskodni kénytelenek lesznek.

A cégvezetők szavaiból az derül ki, hogy nem lesz egyszerű az őszi és a téli szezon.

Bük például tőzsdei áron tud majd gázhoz jutni, ami ahhoz kell, hogy felfűtse a pihenőtereket és a hidegvizes kútból táplált medencéket.

Bükfürdő
bukfurdo.hu

Ugyanakkor „több területen különböző energiahatékonysági operatív beavatkozásokat hajtanak végre, ami a költséghatékony üzemelést szolgálja.”

Hogy ez pontosan mit jelent, az nem derül ki, viszont a vendégeket valószínűleg amúgy is jobban érdekli Koós Melinda vezérigazgató azon mondata, mely szerint a fürdő úgy szeretné csökkenteni az energiafogyasztást, „hogy az ne jelentse a szolgáltatások számának és minőségének csökkenését” .

Kiderül az is, hogy Bük nem tervezi a fürdő bezárását vagy szüneteltetését, a jegyek ára sem emelkedett, mi több, szeptembertől olcsóbb, utószezoni belépők vannak.

Sárvár is nyitva marad, ugyanakkor a sorok között az olvasható ki, hogy itt nehezebb lesz a dolga a vezetőségnek.

Az energiaköltségek 10-12-szeresére emelkedtek, és ha most bele is vágnának az energiahatékonysági beruházásokba, annak eredményei 2-4 év múlva látszanának.

A sárvári fürdő
Sárvári Fürdő

Így Sárváron „egyes szolgáltatások és a nyitvatartási idő optimalizálását” tervezik, az energiaárak alakulásának függvényében, és az is elhangzik, hogy elképzelhető jegyár emelkedés, de csak az infláció mértékének megfelelő.

Kántás Zoltán ismét megemlíti, hogy a fürdőszövetség ágazati támogatást remél.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t