Nem minden roller, ami fénylik, azaz, nem tökéletes az elektromos járművek kölcsönzése Szombathelyen

Olvasónk osztotta meg velünk tapasztalatait, mi pedig közreadjuk, okulásul.

Nem oly rég, csütörtökön Mennyire zöldek? - Elindultak a kölcsönözhető elektromos rollerek Szombathelyen 2022. September 22. 09:42 számoltunk be arról nagy boldogan és büszkén, hogy hirtelen megjelentek a kölcsönözhető elektromos rollerek Szombathelyen. A város több pontján van gyűjtőhely, ahonnan el lehet vinni a rollereket és ahol le lehet rakni azokat.

Eredetileg 63 darab gyűjtőpontot terveztek a városban, ahonnan el lehet vinni a rollert, és ahová vissza kell vinni a használat után.

E-rollerek Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

Mivel korábban Budapesten némi káoszt okoztak az elhagyott rollerek, az új rendszerben már csak a kijelölt gyűjtőpontokon lehet lerakni a rollert, és csak akkor lehet leállítani a kölcsönzési időt, ha szabályosan vitték vissza a járművet. Különben tovább ketyeg az óra, és az applikáció vonja le a pénzt a számlánkról.

Már az indulás napján lakossági kétségek fogalmazódtak meg arról, mi lesz, ha csak úgy szanaszét hagyják az emberek a járgányokat, kölcsönzési tapasztalat az applikáció Még egy-két hónap, és cikázhatunk a bérelt elektromos rollerekkel Szombathelyen 2022. September 02. 07:27 működéséről ekkor viszont még nem volt. Most már van. Egy olvasónk osztotta meg velünk élményeit - kálváriáját -, mi pedig okulásul közöljük azzal, hogy a problémát továbbítjuk az illetékesekhez, s ha lesz válasz, azzal is jövünk. Olvasónk viszont így járt:

E-rollerek Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

"Csak így, névtelenül szeretném megosztani, hogyan is jártam ma a Lime rollerekkel a városban. Gondoltam, jómagam is kipróbálom az elektromos rollert, sosem használtam, így már tegnap eldöntöttem, hogy vasárnap ezzel megyek munkába!

Applikáció letöltve, én útra készen, így kilépve a ház kapuján a szemem már pásztázta is az utcát egy roller után. Nem találtam, így gondoltam a szomszédos utcában a vasútállomás előtt biztos találni fogok, hiszen központ, közlekedési csomópont, hol máshol találhatnék.

Kerestem, kutattam, mire végre szembe jött velem 2 roller. QR beolvasás szükséges a feloldáshoz, majd beolvasva a QR kódot, az alábbi bosszantó üzenet fogadott a telefonom: Ez a roller foglalt, de a közeledben vannak még szabad járművek. Na, rögtön próbáltam a másikat ami mellette parkolt, szintén ez az üzenet. Itt már kezdtem egy kicsit bosszankodni, hogy nem gondolnám, vasárnap reggel 7:30-kor ennyi rollert foglalnának a vasúton. Az app térképén még 2 roller volt a vasúti Gazda áruház előtt, szinten ugyan ez az üzenet fogad.

Itt már kicsit pánikoltam, hiszen munkába időre kell menni, a busz pedig már elment. Láttam, hogy a Zanati út és a Vépi út kereszteződésben még van 2 roller, ha össze kapom magam, még időben beérek dolgozni.

Az egyik roller szintén foglalt üzenet, a másik roller pedig le volt merülve. Így aztán bosszankodva, gyalog elindultam végig a Zanati úton, amelynek eredménye 10 perc késés lett a munkából. Azt hiszem, még kezdeti fázisban van a dolog, illetve nem tudom, ki felügyeli a rollereket, de azt hiszem hasonló dolgokra talán jobban oda kellene figyelni.

Például este, vagy kora reggel a nagyobb közlekedési csomópontokba vinni a rollereket, figyelni a töltöttségi állapotokra. Én pedig azt tanultam a dologból, hogy a munkába járáshoz inkább nem hagyatkozom a Lime-ra, az maximum egy kikapcsolódás lesz, ha az ember már unja magát otthon a négy fal között!

Köszönöm, hogy megírhattam tapasztalatom, remélem akik a Lime-ra felügyelnek, hozzájuk is eljut az információ!"

Még annyit: korábban kérdeztük olvasóinkat, és a szavazás végeredményéből úgy tűnik, hogy a szombathelyiek többsége örül az új szolgáltatásnak.

Ha még többet szeretne tudni, a bérelhető elektromos rollerekkel szembeni fenntartásokról július elején podcastban Podcast Péntek – Kellenek Szombathelyre kölcsönözhető villanyrollerek? 2022. July 02. 11:21 beszélgettünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos