Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Nem minden roller, ami fénylik, azaz, nem tökéletes az elektromos járművek kölcsönzése Szombathelyen

Olvasónk osztotta meg velünk tapasztalatait, mi pedig közreadjuk, okulásul.

Nem oly rég, csütörtökön Mennyire zöldek? - Elindultak a kölcsönözhető elektromos rollerek Szombathelyen 2022. September 22. 09:42 számoltunk be arról nagy boldogan és büszkén, hogy hirtelen megjelentek a kölcsönözhető elektromos rollerek Szombathelyen. A város több pontján van gyűjtőhely, ahonnan el lehet vinni a rollereket és ahol le lehet rakni azokat.

Eredetileg 63 darab gyűjtőpontot terveztek a városban, ahonnan el lehet vinni a rollert, és ahová vissza kell vinni a használat után.

E-rollerek Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

Mivel korábban Budapesten némi káoszt okoztak az elhagyott rollerek, az új rendszerben már csak a kijelölt gyűjtőpontokon lehet lerakni a rollert, és csak akkor lehet leállítani a kölcsönzési időt, ha szabályosan vitték vissza a járművet. Különben tovább ketyeg az óra, és az applikáció vonja le a pénzt a számlánkról.

Már az indulás napján lakossági kétségek fogalmazódtak meg arról, mi lesz, ha csak úgy szanaszét hagyják az emberek a járgányokat, kölcsönzési tapasztalat az applikáció Még egy-két hónap, és cikázhatunk a bérelt elektromos rollerekkel Szombathelyen 2022. September 02. 07:27 működéséről ekkor viszont még nem volt. Most már van. Egy olvasónk osztotta meg velünk élményeit - kálváriáját -, mi pedig okulásul közöljük azzal, hogy a problémát továbbítjuk az illetékesekhez, s ha lesz válasz, azzal is jövünk. Olvasónk viszont így járt:

E-rollerek Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

"Csak így, névtelenül szeretném megosztani, hogyan is jártam ma a Lime rollerekkel a városban. Gondoltam, jómagam is kipróbálom az elektromos rollert, sosem használtam, így már tegnap eldöntöttem, hogy vasárnap ezzel megyek munkába!

Applikáció letöltve, én útra készen, így kilépve a ház kapuján a szemem már pásztázta is az utcát egy roller után. Nem találtam, így gondoltam a szomszédos utcában a vasútállomás előtt biztos találni fogok, hiszen központ, közlekedési csomópont, hol máshol találhatnék.

Kerestem, kutattam, mire végre szembe jött velem 2 roller. QR beolvasás szükséges a feloldáshoz, majd beolvasva a QR kódot, az alábbi bosszantó üzenet fogadott a telefonom: Ez a roller foglalt, de a közeledben vannak még szabad járművek. Na, rögtön próbáltam a másikat ami mellette parkolt, szintén ez az üzenet. Itt már kezdtem egy kicsit bosszankodni, hogy nem gondolnám, vasárnap reggel 7:30-kor ennyi rollert foglalnának a vasúton. Az app térképén még 2 roller volt a vasúti Gazda áruház előtt, szinten ugyan ez az üzenet fogad.

Itt már kicsit pánikoltam, hiszen munkába időre kell menni, a busz pedig már elment. Láttam, hogy a Zanati út és a Vépi út kereszteződésben még van 2 roller, ha össze kapom magam, még időben beérek dolgozni.

Az egyik roller szintén foglalt üzenet, a másik roller pedig le volt merülve. Így aztán bosszankodva, gyalog elindultam végig a Zanati úton, amelynek eredménye 10 perc késés lett a munkából. Azt hiszem, még kezdeti fázisban van a dolog, illetve nem tudom, ki felügyeli a rollereket, de azt hiszem hasonló dolgokra talán jobban oda kellene figyelni.

Például este, vagy kora reggel a nagyobb közlekedési csomópontokba vinni a rollereket, figyelni a töltöttségi állapotokra. Én pedig azt tanultam a dologból, hogy a munkába járáshoz inkább nem hagyatkozom a Lime-ra, az maximum egy kikapcsolódás lesz, ha az ember már unja magát otthon a négy fal között!

Köszönöm, hogy megírhattam tapasztalatom, remélem akik a Lime-ra felügyelnek, hozzájuk is eljut az információ!"

Még annyit: korábban kérdeztük olvasóinkat, és a szavazás végeredményéből úgy tűnik, hogy a szombathelyiek többsége örül az új szolgáltatásnak.

Ha még többet szeretne tudni, a bérelhető elektromos rollerekkel szembeni fenntartásokról július elején podcastban Podcast Péntek – Kellenek Szombathelyre kölcsönözhető villanyrollerek? 2022. July 02. 11:21 beszélgettünk.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos