Nem várt fordulat - Fenyegetések miatt visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

Azt írta, névtelen telefonhívásokkal akarták megfélemlíteni.

„Családom határozott kérésére arra az elhatározásra jutottam, hogy visszalépek a polgármester-jelöltségtől" - írta Facebook-oldalán Belencsák István, a város jelenlegi alpolgármestere, akinek néhány nappal ezelőtt szavazott bizalmat a Fidesz körmendi szervezete.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Eldőlt: Bebes István helyett Belencsák István lesz Körmenden a kormánypárt polgármesterjelöltje February 24. 16:34 tavaly nyár elején tört ki a belháború a körmendi Fideszben, amikor kiderült, hogy saját alpolgármestere akarja leváltani Bebes Istvánt, aki 2002 óta megszakítás nélkül a város polgármestere.

Bebes sem hagyta szó nélkül "Aki ismer, az tudja, hogy nem adom fel!" - írja a körmendi polgármester, miután kiderült, nem indítanák újra February 25. 18:52 a kialakult helyzetet, és azt, hogy a helyi szervezet az alpolgármestert választotta.

Belencsák visszalépését azzal indokolta, hogy az elmúlt napokban olyan dolgok történtek, amelyekre a legrosszabb rémálmában sem mert gondolni. Facebookos álprofilokról és névtelen levelekben ócsárolták nemcsak személyét, de a szavazáson résztvevő tagtársait is. Az elmúlt két napban pedig már attól sem riadtak vissza bizonyos körök, hogy névtelen telefonhívásokkal próbálják megfélemlíteni, fenyegetni.

Az alpolgármester azt ígérte, képviselőként a ciklus végéig számíthatnak rá a körmendiek. Aztán, hogy számára pontosan mit hoz a jövő azt még nem tudja, de a Fidesz szervezetében továbbra is tevékeny szereplő lesz. "Habár ezt a harcot most nem én viszem végig, de bízom benne, hogy elindítottam valamit, ami a megtisztulás irányába mutat" - írta.

Ezek után a várható forgatókönyv, hogy a körmendi Fidesz tagságot összehívják egy jelölő ülésre és ott választanak újra polgármester-jelöltet. Szabó Barna és Bebes István is maradt az esélyesek között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet