Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mégsem vonják össze a Kanizsai Dorottya Gimnáziumot és a Horváth Boldizsár szakképzőt

Pedig ez a szóbeszéd járja Szombathelyen.

A két szomszédos, Zrínyi utcai középiskola eddig is össze volt nőve, hiszen közös tornatermet használ, de most olyat hallottunk, amin nem lehetett nem meglepődni: egy iskolává vonják össze őket, sőt, már a diákokkal is közölték a hírt.

Úgy gondoltuk, itt az ideje utána kérdezni. Nyomozásunk nem tartott sokáig, Fodor István tankerület igazgató elég rövidre zárta, ezzel körülbelül meg is oldotta a nagy kérdést:

Semmit nem tudok erről, öntől hallom először

- el is köszöntünk egymástól.

Persze ha már iskolázunk, akkor a két hírbe hozott iskola igazgatóját is megkérdeztük. Sági József, a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola megbízott igazgatója készségesen tájékoztatott:

Úgy tudom, hogy nincs előterjesztés, inkább olyan híreket rebesgetnek, hogy iskolákat igyekeznek profiltisztává tenni, de csak a szakmai közvéleményben beszélnek róla.

Ez azt jelenti, hogy az eddigi vegyes gimnáziumi-szakközépiskolai, vegyes profilú intézményeket igyekeznek inkább szétválasztani ( a Nemzetgazdasági Minisztérium át is veszi a szakképzők működtetését Átveszi a minisztérium a szakképző iskolákat 2015. February 08. 12:05 ).

Kanizsai Dorottya Gimnázium és Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola
Ennél közelebb nem kerül a két iskola egymáshoz
Bonyhádi Zoltán

A hírünk előbb eljuthatott Módos Tiborhoz, a KDG igazgatójához, mint mi magunk, cseppet sem volt már úgy meglepve, mint Fodor István. Szerinte maga a feltevés is vicc:

Július 1-től a szakképzők a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fognak tartozni, ilyen összevonásnak nincs alapja, hiszen más szervezetek tartják majd fenn a szakközépiskolákat és a gimnáziumokat. Foglalkozni is felesleges ezzel, semmilyen oktatási alapja nincs. Legfeljebb annyi, hogy ők használják a mi tornatermünket

- mondta az igazgató.

A jelek szerint tehát minden marad a régiben, úgy tűnik, egy sztorival kevesebb.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál

Tovább az oldalra