Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mégsem vonják össze a Kanizsai Dorottya Gimnáziumot és a Horváth Boldizsár szakképzőt

Pedig ez a szóbeszéd járja Szombathelyen.

A két szomszédos, Zrínyi utcai középiskola eddig is össze volt nőve, hiszen közös tornatermet használ, de most olyat hallottunk, amin nem lehetett nem meglepődni: egy iskolává vonják össze őket, sőt, már a diákokkal is közölték a hírt.

Úgy gondoltuk, itt az ideje utána kérdezni. Nyomozásunk nem tartott sokáig, Fodor István tankerület igazgató elég rövidre zárta, ezzel körülbelül meg is oldotta a nagy kérdést:

Semmit nem tudok erről, öntől hallom először

- el is köszöntünk egymástól.

Persze ha már iskolázunk, akkor a két hírbe hozott iskola igazgatóját is megkérdeztük. Sági József, a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola megbízott igazgatója készségesen tájékoztatott:

Úgy tudom, hogy nincs előterjesztés, inkább olyan híreket rebesgetnek, hogy iskolákat igyekeznek profiltisztává tenni, de csak a szakmai közvéleményben beszélnek róla.

Ez azt jelenti, hogy az eddigi vegyes gimnáziumi-szakközépiskolai, vegyes profilú intézményeket igyekeznek inkább szétválasztani ( a Nemzetgazdasági Minisztérium át is veszi a szakképzők működtetését Átveszi a minisztérium a szakképző iskolákat 2015. February 08. 12:05 ).

Kanizsai Dorottya Gimnázium és Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola
Ennél közelebb nem kerül a két iskola egymáshoz
Bonyhádi Zoltán

A hírünk előbb eljuthatott Módos Tiborhoz, a KDG igazgatójához, mint mi magunk, cseppet sem volt már úgy meglepve, mint Fodor István. Szerinte maga a feltevés is vicc:

Július 1-től a szakképzők a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fognak tartozni, ilyen összevonásnak nincs alapja, hiszen más szervezetek tartják majd fenn a szakközépiskolákat és a gimnáziumokat. Foglalkozni is felesleges ezzel, semmilyen oktatási alapja nincs. Legfeljebb annyi, hogy ők használják a mi tornatermünket

- mondta az igazgató.

A jelek szerint tehát minden marad a régiben, úgy tűnik, egy sztorival kevesebb.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál

Tovább az oldalra