Nemény András polgármester aláírta az ellenzék népszavazási kezdeményezését

Az íveket Szombathelyen is alá lehet írni, mutatjuk mikor és hol.

„Szombathelyen a héten több helyszínen, több időpontban is alá lehet írni a két ellenzéki népszavazási kezdeményezést (a kínai Fudan egyetem megépítése ellen tiltakozót, valamint az álláskeresési járadék meghosszabbításáról szólót). Én már aláírtam. Aki egyetért vele, tegye meg mielőbb” írta Facebook-oldalán Nemény András, Szombathely polgármestere.

Facebook/Dr. Nemény András

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Szombathelyen is indul az ellenzéki népszavazási aláírásgyűjtés 2021. December 19. 17:31 az ellenzéki pártok karácsonyig már több mint 45 ezer aláírást gyűjtöttek össze a népszavazási kezdeményezés támogatására. A népszavazás kiírásához 200 ezer érvényes aláírás szükséges, és január közepéig van mód az ívek aláírására.

A pontos kérdések így hangzanak:

 • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
 • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?
 • Az íveket Szombathelyen is alá lehet írni, Szombathelyen is folytatódik az ellenzéki aláírásgyűjtés January 02. 16:23 hétfőtől szombatig az alábbi helyszíneken és időpontokban:

  Ellenzéki aláírásgyűjtés - időpontok, helyszínek
  Facebook
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet