A szombathelyi Neumann János Általános Iskola tanárai is kreatívan sztrájkolnak

Tanítás van, de mindenképpen ki akarnak állni az ügy mellett, ezért lehet, hogy még jövő héten is folytatják a sztrájkot.

Az elmúlt hetek engedetlenségi mozgalmai után ezen a héten országszerte több száz iskolában sztrájkolni kezdtek Ma több száz iskolában kezdenek sztrájkba a tanárok March 16. 07:36 a tanárok. Szombathelyen például a Zrínyi Ilona Általános Iskolában és a Nagy Lajos Gimnáziumban, Egyetlen gyerek ment be szerda reggel a szombathelyi Gothard Jenő iskolába March 16. 12:14 illetve a Neumann János Általános Iskolában is.

Sztrájk a Neumann János Általános iskolában
Gyülekező a Neumann iskola előtt. | Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

És hogy mindezt hogyan tudják megtenni? Úgy, hogy kihasználják a jogszabály által meghagyott kiskapukat és „kreatívan” sztrájkolnak. Úgynevezett gördülősztrájkot tartanak, ami azt jelenti, hogy különböző időszakokban sztrájkolnak és a napokat is beosztották egymás között.

Így van, aki délelőtt, és van, aki délután sztrájkol, más szünetekben vagy csak az aktív időszakokban. Ezzel pedig megvan a törvényben előírt elégséges szolgáltatás.

Pénteken délelőtt 11:40-kor például huszonnégyen álltak ki a Neumann János Általános Iskola elé, ki kockás ingben, ki pulcsiban, ki kabátban, hogy elmondják: a sztrájk alapjog.

Sztrájk a Neumann János Általános iskolában
Mészáros D. Zsolt

„Iskolánk már január 31-én teljes egészében sztrájkolt, tehát a teljes tantestület. Utána volt egy polgári engedetlenség, most pedig mi is részt veszünk a gördülősztrájkban. Ez ugye azt jelenti, hogy mindennap sztrájkolnak körülbelül tízen, vagy akár még többen” – árulta el lapunknak Lőrincz Aletta pedagógus.

A tanárnő elmondta, hogy a tanítás náluk is zavartalanul zajlik, helyettesítéssel oldják meg az órákat. Megtudtuk azt is, hogy nem jellemző, hogy a szülők otthon tartanák a gyerekeket a sztrájk miatt, pontosan azért, mert nagyjából tíz ember van minden nap, aki nem dolgozik.

„Tehát a gyerekekre gondolván nem szakítottuk meg a tanítást, de mégis ki akarunk állni az ügy mellett, ezért tartunk mi is gördülősztrájkot, ami elképzelhető, hogy jövő héten is folytatódik” – zárta mondandóját Lőrincz Aletta.

Sztrájk a Neumann János Általános iskolában
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet