Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nyakunkon a nyár – Hol tudunk most fürdeni a környéken?

A járványhelyzet még a hűvös időjárás is bonyolítja.

Szépen sorban nyílnak ki a vasi fürdők, néhányról már mi is írtunk, de a sor még mindig nem teljes. Ennek pedig nem csak a járványhelyzet az oka, hanem az igencsak hűvös és esős május is. Szerkesztőségünkben is beindult a nosztalgia, jött a „bezzeg a mi időnkben sokszor már májusban a Balatonban lubickoltunk” és társai.

De mit lehet tenni, most ez van, ezt kell szeretni. Ezen a hétvégén még biztosan nem lesz strandolós idő, de ha hihetünk az előrejelzéseknek, a jövő hétvégén már jócskán 20 fok fölé kúszik a hőmérséklet, kevésbé fogja leszedni a fejünket a szél és a nap is erősebb lesz. A jövő szombat például kifejezetten jónak ígérkezik.

Ennek a jó hírnek az apropóján most össze is gyűjtöttük a vasiak kedvenc fürdőit és megnéztük, mi a helyzet velük. Mi nyitott már ki? Mi az, amire még várnunk kell? Miről nem tudunk még semmit? A lényeg viszont, hogy ha pancsolni mész, a védettségi igazolványt ne hagyd otthon!

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A sárvári fürdő fokozatosan nyitott, május 3-án kezdték a gyógy- és wellnessközponttal, a kezelésekkel és orvosi vizsgálatokkal, majd május 10-én jött a fitnesz terem és az órarend szerinti csoportos edzések, 13-án a gyógyvizes szárny a fedett és félig fedett gyógyvizes medencékkel, az élménymedencével és a szauna-világgal, május 20-án a családi fürdőszárny, az uszoda, a kalandpark és a retromedence következett, most hétvégén pedig már gyereknapi programokkal készülnek.

Sárvári Fürdő

A strandról az áprilisi bejelentéskor még nem közöltek semmi konkrétumot, annyit írtak, hogy az időjárás függvényében június elejére tervezik a nyitást.

Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

Az áprilisi bizonytalanság után végül május 1-jén sikerült kinyitnia a büki fürdőnek is, azóta is teljes készültséggel várnak minden fürdőzni vágyót. A szabályok persze itt is ugyanazok, mint máshol, de a hivatalos oldalon részletes tájékoztatót is közzétettek.

bukfurdo.hu

Szombathelyi Termálfürdő

Április végén azt mondta lapunknak Hamarosan nyit a szombathelyi uszoda és a termálfürdő is April 30. 13:51 a Vasivíz sajtósa, hogy az uszoda nyitását május 13-ra tervezik, de a fürdővel kapcsolatban akkor még csak kérdőjelek voltak. Nemcsak a vírushelyzet és a kormány döntései, hanem az időjárás miatt is.

Most újra megkérdeztük, hogy esetleg történt-e bármiféle változás, fejlemény, a Vasivíz oldalán ugyanis június 9. - szeptember 1. szerepel a nyitvatartásnál, de ez még nyilván nem jelent semmit, hiszen akár régebbi dátum is lehet.

Tánczos Mihály

A válaszban pedig az áll, hogy „a vírushelyzet és az ezzel kapcsolatos kormányzati döntések most lehetővé teszik a Termálfürdő nyitását, ugyanakkor az időjárás eddig nem a legmegfelelőbben alakult”. Szóval most már kevesebb a kérdőjel, így tervek is vannak: június közepére, a tanév végével párhuzamosan tervezik a nyitást .

Szombathelyi Tófürdő

A Tófürdőről egyelőre semmi információt nem közölt a SZOVA. A szezon júniusban szokott kezdődni, ennek pedig hamarosan itt az ideje, így megkérdeztük, most is lehetséges-e a júniusi nyitás, illetve hogy mik a tervek. Pontos választ egyelőre nem kaptunk, későbbre ígértek tájékoztatást. Amint ezt megkapjuk, természetesen leközöljük.

Mészáros D. Zsolt

Vulkán Fürdő

Május 13. óta nyitva van a celldömölki gyógyfürdő is, illetve a szaunavilágba és a gyógyászati egységbe is várnak mindenkit.

vulkanfurdo.hu

Borgáta Termálfürdő

A Kissomlyó hegy lábánál fekvő fürdőt nem is olyan régen, május 22-én szombaton nyitották meg, a hivatalos oldal szerint „a hatályos kormányrendeletben meghatározott befogadóképességgel”.

A fürdőkre vonatkozó létszámkorlátozásról azonban nem találtunk semmi fix információt, a Nemzeti Népegészségügyi Központ azt írja, „a létszámot úgy kell megválasztani, hogy a zsúfoltság elkerülése érdekében a medencékben, a pihenő területeken és a beltéri létesítményekben is biztosítható legyen a nem egy háztartásban élő vendégek közötti legalább 1,5 méteres távolság megtartása. A medencékben való tartózkodás alatt is kerülni kell a zsúfoltságot, lehetőség szerint a 1,5 méteres távolság megtartása javasolt”.

Termalfurdo.hu

St. Gotthard Spa & Wellness

A szentgotthárdi uszoda és az élményfürdő május 15-én nyílt meg, a hivatalos oldalon pedig egy pandémiás házirendet is megosztottak, hogy könnyítsenek a kissé káoszos helyzeten.

Mesteri Fürdő

Bükfürdőhöz hasonlóan alakult a Mesteri Fürdő nyitása is. Május 1-jén nyitották meg ugyanis ők is a fürdő és a kemping kapuját is. A szabályok tekintetében pedig ugyanaz a helyzet, mint a többi fürdőnél.

Termal Hotel Mesteri

Mjus World

A körmendi fürdő Facebook-oldalán az áll egy áprilisi posztban, hogy ha a kormányzati döntések is engedik, június 4-én, pénteken nyitunk. Részleteket még nem közöltek, de a frissebb posztok tanúsága szerint már keresik az új kollégákat és készülnek a vendégek visszatérésére.

Szent Gróth Termálfürdő

Május 15. óta lehet csobbanni a zalaszentgróti fürdőben is. A pünkösdi hétvégén már temérdek gyerekprogrammal készültek és Mutyi bohócot is meghívták, a móka pedig folytatódik most hétvégén is a gyereknap miatt.

AquaCity Vízicsúszda és Élménypark

A zalaegerszegi AquaCitynél nem változott semmi, a csúszdák már újra csatarendbe álltak. A szokásos nyitási menetrend szerint június 12-től várják a kikapcsolódni vágyókat.

Zalaegerszegi Termálfürdő

Alig egy héttel ezelőtt, május 22-én nyitott meg a Zalaegerszegi Termálfürdő is. Május 20-án még azt írták Facebook-oldalukon, hogy a külső élménymedence felújítása még tart, de a rendeleteknek megfelelő higiéniai környezetben várnak mindenkit.

Pápai Várkertfürdő

A pápai fürdő is fokozatosan, a jogszabályoknak megfelelően nyitott. Első lépésben a konditermet és az uszodát nyitották ki május 3-án, majd a pünkösd előtt szombaton, május 22-én a termálrészleg is zöld utat kapott.

Lenti Termálfürdő

A Lenti Termálfürdő és a Szent György Energiapark május 21-től tart nyitva, a szabályokat pedig, melyeket hivatalos oldalukon részleteznek is, a jelenleg hatályos kormányrendelet és a Nemzeti Népegészségügyi Központ útmutatója alapján hozták meg.

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek

Tovább az oldalra