Megnéztük, hogy Szombathelyen mit és mennyiért lehet nyalni

Meglepően nagy szórást mutatnak Szombathelyen a fagylaltárak.

Itt a nyár, ilyenkor pedig gyakran támadhat sétálás vagy kirándulás közben kedvünk elnyalintani egy jó fagylaltot, legyünk bárhol.

Két kérdés azonban mindig felmerül az élvezetek habzsolása előtt: milyent és mennyiért? Utánajártunk, most mennyiért lehet Szombathelyen és környékén fagyizni a nagy hőségben.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk Ne várjuk annyira idén a fagyiszezont, mert nagyon drága lesz egy gombóc 2022. April 15. 11:33 , a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnökének, Erdélyi Balázsnak a számításai szerint idén egy gombóc fagyi akár 400-450 forintba is kerülhet.

Fagyizó kínálat
Nyugat.hu

A korábbi kalkulációk után személyesen is megnéztük, Szombathelyen mennyire drágult meg idén nyárra a jeges édesség, sikerült-e beteljesíteni a jóslatot.

Nos, jelentjük: igen.

A város tíz fagyizóját látogattuk meg, és szinte mindenhol emelt árakkal találkoztunk. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb helyen a városban 400 forintot kérnek már el idén egy gombóc fagyiért , de jócskán akad olyan árusító hely is, ahol ennél többet, vagy éppen kevesebbet kérnek el egy-egy gombócért.

A meredek áremelkedést jól illusztrálja 2013-as cikkünk Végignyaltuk Szombathelyet – nagy nyári fagylaltteszt (2.) 2013. July 05. 08:13 , amelyben két népszerű fagyizót is meglátogattunk, a Mészáros Cukrászdában akkor 170 forintot kértek egy gombócért, a „biciklis” fagyizónál pedig 140 forintért kínáltak a mini adag fagyit. Ezen két helyen jelenleg több mint a kétszeresét kérik az akkori árnak.

Fagyizó kínálat Szombathelyen
Nyugat.hu

Jelenleg az általunk látogatott helyek közül a legtöbbet a Csónakázó tónál található Deck Bistro & Bar kér el egy gombóc fagyiért a maga 500 forintos árával, míg a legkevesebbet a Dalma Fagyizó , amely 300 forintért ad egy gombócot.

Táblázatunkból kiderül, hogy idén mennyiért lehet fagyot enni Szombathelyen az általunk látogatott helyeken.

Hely neve Címe Ár (gombóc/adag)
Mészáros cukrászda II. Rákóczi Ferenc utca 70. 450 Ft
Karamell Cukrászda Aranypatak u. 74 450 Ft
DECK Bistro & Bar Kenderesi u. 1 500 Ft
Claudia Cukrászda Savaria tér 1/A 400 Ft
Zanati fagyizó Vénusz u 350 Ft
Capri fagyizó Fő tér 3. 400 Ft
Tekerős fagyizó (biciklis) Szent Gellért u. 11 mini adag (8 dkg) 350 Ft
Pásztor Csárda Dolgozók útja 1 380 Ft
Dalma fagyizó Pázmány Péter krt. 1 300 Ft

Összességében tehát kijelenthető, hogy a fagyiárak is felfelé mennek, mint ahogy minden. Erdélyi Balázs egyébként többek között az alapanyaghiány és az energiaárak növekedésével indokolta a fagylalt árának elszabadulását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság