Nyolcvanezer forint értékű újabb energiabónuszt kapnak a bécsiek

Összesen 650 ezer háztartást és ezzel több mint egy millió lakost érint a könnyítés.

Az infláció és az elszabaduló energiaárak Bécs lakosságát sem kerülik el. Ezért Michael Ludwig, Bécs polgármestere "Bécs Energiabónusz '22" néven újabb segélycsomagot jelentett be. Az összesen 650 ezer háztartást és ezzel több mint egy millió lakost érintő könnyítés nemcsak a rászorulókat segíti ki, hanem a középosztály növekvő anyagi terheit is kompenzálja - írja a piacesprofit.hu .

Összesen 130 millió eurót különített el Bécs Városa az Energiabónusz ’22 névre keresztelt újabb segélycsomagra, melyből a polgármester szerint most a bécsiek kétharmada profitálhat. Az említett támogatást nemcsak a nehéz anyagi helyzetben élő bécsiek igényelhetik, hanem a középosztály is.

Az egyszeri 200 eurós felajánlást minden Bécsben bejelentett lakos kérvényezheti, aki évente legfeljebb bruttó 40 ezer eurós fizetést visz haza, beleértve az úgynevezett üdülési támogatást (Urlaubsgeld) és karácsonyi jutalékot (Weihnachtsgeld), melyek jog szerint járnak az osztrák munkavállalóknak.

Ez havonta bruttó 2.835 eurónak, vagyis aktuális árfolyamon több mint 1 millió forintos bruttó fizetésnek felel meg. Közös háztartásban élőknél a bevételi plafont évi 100.000 euróban határozták meg. Bécs a támogatást az utolsó negyedévben utalja majd közvetlenül az igénylők számlaszámára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság