Kik esznek nyers nyulat Magyarországon?

Nem lehet pontosan tudni, de hogy egyeseknek ez a mániájuk, az egészen biztos.

Nyúlhúst árulnak a szupermarketben. De nem ám holmi közönséges nyúlhúst, hanem különlegeset, olyat, amelytől fogas, már-már megválaszolhatatlan kérdések sokasága vetődik fel az emberben. A fejüktől megfosztott, bundájukból kifordított nyuszik minden egyes csomagocskáján ugyanis a következő rejtélyes felirat virít: Nyersen nem fogyasztható!

Főbekólintó szavak ezek kétségtelenül, egy darabig nem is tudjuk, hová legyünk a csodálkozástól. Mi az, hogy nyersen nem fogyasztható? S vajon kiknek szól a különös figyelmeztetés? Megzavarodott a gyártó? Mi ez az egész egyáltalán? A válaszokról eleinte fogalmunk sincs, tanácstalanul bámuljuk, forgatjuk a kezünkben a gusztusosan becsomagolt állatot.

Nyulat nyersen enni nem való
GA

Aztán - a teljes népesség nevében - megsértődünk egy kicsit. Az igaz, hogy - a magyar emberek zöméhez hasonlóan - 10-20 évente bátorkodunk csak nyúlhússal élni, de azért nem kellene hülyének nézni bennünket. Bárki bármit gondol is, soha még csak meg sem fordult a fejünkben, hogy csak úgy nyersen lássunk neki a nyuszinak. S ez - szilárd elhatározásunk - így lesz a jövőben is.

Ekképpen méltatlankodunk egy ideig, aztán hamarosan be kell ismernünk, hogy mégiscsak mi vagyunk a hülyék, hogy nem kellett volna magunkra vennünk a figyelmeztető szavakat. Rádöbbenünk ugyanis, hogy a gyártó kizárólag azért írta rá a nyulakra, hogy nyersen nem fogyaszthatók, mert jó néhányszor megtapasztalta már, hogy bizonyos kifinomult ízlésű emberek, de csakis ők, mégis így szeretik megeszegetni őket. Ez a mániájuk. Hazaviszik a nyuszit, otthon kicsomagolják, hagyják egy kicsit szellőzni, aztán - a megfelelő eljárások után - vagy kedvtelve csipegetnek belőle, vagy pedig úgy felfalják, hogy még csak egy apró csontocskája sem marad.

S a gyártó nyilvánvalóan ezeket az embereket figyelmezteti a szóban forgó felirattal, nem szégyelli bevallani, hogy az ő nyulát nyersen elfogyasztani felettébb kockázatos. Ez - sajnálatos módon - nem az a nyúl. Csak ez lehet a magyarázat, semmi más. Azt persze mi, egyszerű gyomrú népek nem tudhatjuk, hogy a nyers nyúl hívei alávetik-e magukat a tilalomnak, vagy lelegyintve egyszerűen fittyet hánynak rá. Gondban vagyunk a nyers nyuszik ügyében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény