Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olimpiai bajnok akar lenni a láb nélkül született birkózó

Hihetetlen akaratereje van a 22 éves fiatalembernek. Dokumentumfilmet készített róla a Netflix.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 22 éves Zion Clark élete kínlódással és szenvedéssel indult.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A fiú egy ritka születési rendellenesség miatt láb nélkül született, majd nevelőszülőkhöz került.

Getty

Az általános iskola alsóbb osztályaiban folyamatosan gúnyolódások céltáblája volt, de aztán lassan megváltozott minden.

Másodikos korában elkezdett birkózni, és a többiek csúfolódása és utálkozása erőt adott neki, hogy keményen nekiálljon mind az edzésnek, mind a tanulásnak.

Ez utóbbi lehetővé tette, hogy bekerüljön a főiskolára.

Getty

„Amikor első mérkőzéseim voltak, az ellenfelek féltek tőlem, és én is féltem tőlük” – emlékszik vissza a kezdetekre a sportoló, hogy aztán éveket töltsön azzal, hogy kitalálja, hogyan lehetséges láb nélkül birkózni.

Most naponta kétszer edz, és az az álma, hogy kijusson az olimpiára és a világ legjobb szabadfogású birkózói között tartsák számon.

„Ha képes vagy jól használni, ami megadatott, egyszer csak kinyílnak az ajtók” – nyilatkozta a Daily Mailnek Zion, akinek életéről a közelmúltban dokumentumfilmet forgatott a Netflix.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés