Ha omegás Kóbor elvtársnak tetszik a stadion, vegyen Felcsútra bérletet!

Respect vagyis legmélyebb tisztelet Mihály Tamásnak, az Omega basszusgitárosának, hogy nincs kedve játszani Felcsúton, a Pancho Arénában - Bakács Tibor írása.

Respect vagyis legmélyebb tisztelet Mihály Tamásnak, az Omega basszusgitárosának, hogy nincs kedve játszani Felcsúton, a Pancho Arénában, vagyis olyan helyen, ami szerinte olyan, mint Vichy, Waterloo vagy Sztálingrád.

Az Omega 50. koncert és Kóbor János
Mészáros Zsolt

Talán van némi túlzás a történelmi összehasonlításban, de az biztos, hogy Felcsút és a miniszterelnök ágyánál felépített stadion a jelenlegi maffiakormány politikájának szimbóluma. Itt székel és uralkodik a világ legtehetségesebb gázszerelőjének gazdája, Orbán Viktor, aki nem sajnál semmi pénzt, ha magára és családjára költheti. Az Omega meg szégyellheti magát már azért is, mert beállt a megélhetési művészek széles táborába, aminek egyetlen oka a zsíros della.

Igen, jött egy gyöngyhajú lány...
Mészáros Zsolt

De emiatt még nem ragadtam volna laptopot, mert már megszoktam, hogy életkortól és anyagi helyzettől függetlenül bárki feladja szellemi függetlenségét, ha egy kis mézet kenhet a répájára. Ám a banda magyarázata, hogy ők miért is rendeznek pirotechnikai bemutatót Felcsúton, felháborított! Ők nem politizálnak a stadionban, hanem Kóbort annyira lenyűgözte a stadion Makovecz-féle aurája, hogy ihletett kapott. Különben is, Mihály Tamás már régóta nem játszik az Omegában....na, itt lehánytam a laptopom.

Az is bűnös, aki olyan helyen énekel

Először is Kóbor elvtárs, az is politika, ha valaki fellép egy olyan helyen, ahová rendes ember biztos nem megy énekelni. Még Szörényi Leventéről sem tudom elhinni, hogy ilyet tenne. Ha Kóbor elvtársnak tetszik a stadion, vegyen bérletet, aminek abszolút előnye, hogy ott mindenkivel találkozhat, aki ennek az országnak a vérét szívja. Harmadszor, és ez a legundorítóbb, Mihály Tamás valószínűen az Omega örökös tagja, még ha a volt barátai rövid időre, és taktikai okok miatt meg is tagadja őt.

Egy archív felvétel a csapatról
Nyugat.hu

Sajnos, emlékszem arra a 2001-es szuperkoncertre, mert ott voltam, amikor egymás után lépett fel a Metró, az Omega, és az Illés együttes, minden kafa volt, csak az nem, hogy egyedül Presser Gábor hiányzott az arénából, pedig az Omega-dalok jó részének a szerzője volt.

Presser Gábor, az Omega-dalszövegek írója
Garai Antal Atom

Titkos és megbízhatatlan forrásból tudom, hogy ennek egyetlen oka volt, méghozzá a pénz. Az akkori szervezők megegyeztek minden zenekar esetében egy keretösszegben, a baj csak az volt, hogy Kóbor már akkor sem érezte úgy, hogy Presser az együtteshez tartozik. Nem akart risztelni, így megtörtént a csoda, a szuperkoncerten csak az hiányzott, akitől amúgy tényleg szuper egy koncert. Ennek ellenére öngyújtók lángjainál elénekelték a Gyöngyhajú lányt.

Az Omega Felcsúton menne le alfába
-

Kóbor János jó erőben van, amit az is mutat, hogy hetven éve ellenére képes még egyet lökni az Omega szekerén a gödörbe. Az ország politikai megosztottsága pont annak az Orbán Viktornak az ötlete volt, aki szerint a

haza nem lehet ellenzékben

. A hazát már egy személyben képviseli a legjobban teljesítő magyar, a kolbásztömés és a halálbüntetés prófétája, így már csak azon izgulok, hogy Meckynek sikerüljön kinyomni a magas cét a csillagos felcsúti éjszakába.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra