Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sofőr nélküli autóval szelték át az észak-amerikai kontinenst

A San Francisco és New York közti, 3400 mérföldes (nagyjából 5472 kilométeres) táv a leghosszabb, vezető nélküli járművel megtett tesztút, és persze van szombathelyi vonatkozása is a dolognak!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Delphi Automotive PLC mérnökei egy 99 százalékig automatizál járművel szelték át Észak-Amerikát. A 9 napos tesztút során közel 3 terabyte adatot gyűjtöttek a cég munkatársai, ez az adatmennyiség a Kongresszusi Könyvtárban fellelhető, önjáró autókra vonatkozó nyomtatott anyagok 30 százalékával ér fel.

Azért mindig volt valaki a kormánynál, hogy vész esetén közbe lehessen avatkozni!
Delphi.com
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Önjáró autónk - minden előzetes várakozásunkat meghaladva - rendkívül jól teljesített a tesztút során

– nyilatkozta Jeff Owens műszaki igazgató.

Az általa nyert adatok segítségével optimalizálni fogjuk meglévő aktív járműbiztonsági technológiáinkat, és felgyorsítjuk jövőbeni fejlesztéseinket, amelyek lehetővé teszik, hogy a piac legjobb automatizált vezetésű technológiáit biztosítsuk megrendelőink számára

– tette hozzá.

9 nappal és 15 és fél állammal később

A 9 nap alatt a tesztautó 15 államon és Columbia területén haladt keresztül (a District of Columbia nem számít államnak, a főváros, Washington DC szinonimája – a szerk.). A tesztút során változatos közlekedési helyzetekkel szembesült és oldott meg az önjáró jármű. Körforgalmak, építési területek, hidak, alagutak, változatos időjárási körülmények és agresszív sofőrök egyaránt nehezítették a jármű dolgát.

Megérkezés New Yorkba
Delphi.com

A Szombathelyen is jelen lévő Delphi sofőr nélküli járgánya felvonultatja a legfejlettebb technológiákat, melyek jó része már a piacon is elérhető, például az ütközést mérséklő rendszerek, beépített radarok és kamerák, ütközést megelőző rendszerek, vagy akár a sávelhagyásra figyelmeztető elektronika. További képeket és videókat itt találhat az eseményről.

Pálmafás tengerpart és önjáró autó, sokunk álma ez a párosítás
Delphi.com
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tech

Hirdetés