Önnek is lelassult januárban a Windows 10-e?

Van megoldás a bajra.

A Microsoft januári összegző frissítéseinek telepítése után a Windows 10-et használók egy tábora a PC-jének lelassulására kezdett panaszkodni. A teljesítményveszteség mértéke az enyhén bosszantótól a drámai mértékűig terjedt, a Start menü lassú megnyitásától a fél órás elinduláson át a játékok közel nulla képkockás sebességgel való futásáig sok mindenről érkeztek beszámolók.

Szerencsére a Microsoft illetékesei tudják, hogy honnan fúj a szél. Ennek megfelelően a napokban elérhetővé vált a KB5009596 jelzésű opcionális javítás, a Gépház alkalmazásban található Windows Update felületen keresztül manuálisan telepíthető patch a jelek szerint visszaállítja az érintett számítógépek teljesítményét.

A február 8-án esedékes hibajavító kedden a patch automatikusan települni fog a következő összegző frissítés részeként. Kapcsolódó hír, hogy közben a Windows 11-hez is érkezett egy opcionális frissítés, amely szintén teljesítménybeli problémákat javít a Fájlkezelő alkalmazásban. Jövő kedden feltehetően ezt is megkapják majd automatikus telepítéssel a felhasználók – írja az origo.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech