Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Hibrid autókba való benzinmotorok gyártását kezdi meg a szentgotthárdi Opel-gyár

Az új, 1,6 literes benzinmotor hosszú távra ad munkát a gyárnak.

Új, 1,6 literes benzinmotorok új generációjának gyártását hozzák Szentgotthárdra - jelentette be pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A szentgotthárdi Opel-gyár a francia PSA anyacégen keresztül a Stellantis-csoporthoz tartozik. Az új benzinmotornak komoly szerepe lesz a csoport új hibridstratégiájában, hiszen ezeket a benzinmotorokat a hibrid autókba gyártják, ezért hatalmas az igény irántuk - mondta a miniszter.

MTI/Varga György

Szentgotthárdon évi 200 ezer 1,6 literes benzinmotort fognak gyártani, ezzel a mostani évi 390 ezres 1,2 literes benzinmotor-gyártással együtt 590 ezerre bővül a gyár évi kapacitása. A sorozatgyártás és az 50 százalékos kapacitásbővítés jelentős létszámnövekedést hoz majd a jelenlegi 800 munkavállaló mellett - mutatott rá a miniszter. A motorok fő komponenseit fogják Szentgotthárdon készíteni, de az összeszerelés és a tesztelés is itt zajlik majd.

A beruházás értékéről csak annyit árult el, hogy több 10 millió eurós projektről van szó. Hogy a magyar állam a beruházáshoz milyen segítséget ad, azt még nem tudni, de készpénz-támogatás mellett képzési támogatást is nyújtanak majd a projekthez - írja az MTI.

A szentgotthárdi gyár felett tavaly decemberben megkongatták a vészharangot Megkongatták a vészharangot az Opel központjában 2020. December 16. 16:28 , mivel a Stellantis-csoporton belül egyre nagyobb arányt képviselnek az elektromos és hibrid autók, és háttérbe szorulnak a benzinmotorok. Carlos Tavares, a PSA vezérigazgatója tavaly novemberben jelentette be Tényleg csak néhány éve van a szentgotthárdi Opel-gyárnak? 2020. November 19. 11:23 , hogy nem folytatják a belső égésű motorok fejlesztését. Mindez nem sok jót ígért az olyan gyáregységeknek, amelyek kizárólag belső égésű motorokat gyártanak.

A mostani bejelentés viszont azt jelenti, hogy a szentgotthárdi gyár hosszú jövőre számíthat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság