Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eldőlt a szentgotthárdi Opel-gyár sorsa

Kisméretű benzinmotorokat gyártanak majd. Mindezt Grzegorz Buchal a szentgotthárdi gyár igazgatója, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be közös, budapesti sajtótájékoztatójukon.

Az Opel szentgotthárdi üzeme lesz a PSA (Peugeot-Citroen) csoport egyik legnagyobb darabszámban készülő motorcsaládjának gyártási helye. A szentgotthárdi motorgyár, úgynevezett Flex üzemében a tervek szerint 2020 elejétől indulhat az 1.2 literes, háromhengeres benzines turbómotorok gyártása - írja a hvg.hu .

Az úgynevezett PureTech motorokat a magyar gyáron kívül a lengyelországi Tychyben lévő üzemben is gyártani fogják. Egy 60 fős csapat már most megkezdte a projekt előkészítését, amely az új motorcsalád integrálását jelenti a gyártásba.

Kisméretű benzinmotorok készülnek majd a szentgotthárdi Opel-gyárban
Bonyhádi Zoltán

Mindez azt is jelenti, hogy 2020-ban, amikor az új benzinmotorok gyártása megindul, azzal párhuzamosan a mostani motorpaletta egységei is tovább készülnek a sorokon. Vagyis addig, amíg a jelenlegi Opelek – Insignia, Astra – életciklusa tart 2024-ig addig ezeket, a még nem PSA, hanem a korábbi tulajdonos General Motor-Opel fejlesztésű a motorokat is gyártják tovább.

Október elején jelentette be Francia motorokkal szerelik az új Opeleket, bajban lehet a szentgotthárdi Opel-gyár 2017. October 03. 11:30 az Opelt megvásárló francia PSA-csoport, hogy pár éven belül az Opeleket is francia motorokkal szerelik, és azonos platformon készülnek majd a Peugeot, a Citroen és az Opel autók.

November elején aztán bejelentették Villanyautós céggé alakítják az Opelt, nincs szó gyárbezárásról 2017. November 09. 09:36 , hogy az Opelt villanyautós céggé fejlesztik, és arra is céloztak, hogy nem zárják be a szentgotthárdi gyárat, november végén viszont már arról szóltak a hírek Peugeot-motorokat gyárthat majd a szentgotthárdi Opel-gyár 2017. November 27. 13:12 , hogy a PSA-csoport motorgyárai nem bírnak a megnövekedett igényekkel, és Szentgotthárdon is ezeket a motorokat gyártják majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra