Peugeot-motorokat gyárthat majd a szentgotthárdi Opel-gyár

Ez átállást igényelne a gyárban, de hosszú távra megalapozná a jövőjét.

Október elején jelentette be Francia motorokkal szerelik az új Opeleket, bajban lehet a szentgotthárdi Opel-gyár 2017. October 03. 11:30 az Opelt megvásárló francia PSA-csoport, hogy pár éven belül az Opeleket is francia motorokkal szerelik, és azonos platformon készülnek majd a Peugeot, a Citroen és az Opel autók.

Megvan a megoldás?

Ezzel veszélybe került a szentgotthárdi Opel-gyár, ahol az Opel-motorok jelentős részlét gyártják, a gyárban el is kezdődött a karcsúsítás, az év végéig szerződést bontanak Újabb leépítés a szentgotthárdi Opel-gyárban, november végén eldől a gyár sorsa 2017. November 02. 16:38 a kölcsönzött munkavállalókkal. November elején aztán bejelentették Villanyautós céggé alakítják az Opelt, nincs szó gyárbezárásról 2017. November 09. 09:36 , hogy az Opelt villanyautós céggé fejlesztik, és arra is céloztak, hogy nem zárják be a szentgotthárdi gyárat.

Francia motorok készülhetnek majd a szentgotthárdi Opel-gyárban
Bonyhádi Zoltán

A francia Les Echos magazin tudni véli a megoldást. Az világos, hogy a PSA-motorokra való átállás miatt az Opel-motorokra nem lesz szükség, de az is, hogy a jelenlegi francia motorgyárak nem bírják majd a megnövekedett igényeket. A szlovákiai Trnavában már van egy PSA-motorgyár, de a Les Echos értesülései szerint nem ezt a gyárat bővítik majd, komoly esély van rá, hogy egy másik kelet-európai üzembe viszi a motorok gyártását.

Erre a célra Szentgotthárd lehet az ideális megoldás, versenyben lehet azonban a lengyelországi Tychy is - igaz, utóbbi kisebb kapacitású, különálló gyár, de gyártanak Opel-motorokat is.

Egy ilyen váltás persze a szentgotthárdi gyárban is átállást igényelne, de ez lényegében elkerülhetetlen, hiszen, mint írtuk, a jövőben nemcsak a Peugeot és a Citroen modellek, hanem az Opelek is ugyanarra a platformra épülnek majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság