Köszönjük Neked, Viktor!

Már az elején szeretném megköszönni Vezéremnek, hogy akkora kölcsönt “kapott” Putyintól, amit még az ükunokám is törleszteni fog.

Azért használtam a kapott szót, mert Szerbiában is ezt használták, amikor rákérdeztem, honnan van az új vonat, ami Belgrád és Szabadka között jár? Az oroszoktól kaptuk – volt rá a válasz, és eléggé megdöbbentek, amikor rákérdeztem, hogy nem is kellett érte fizetni? De őket megértem, mindig is közel érezték magukat az orosz medvéhez, aminek oka a ravasz Titó volt. Titó rendes kommunista volt, de azért arra vigyázott, hogy az oroszok soha ne állomásozzanak fegyveresen az országában. Messziről sokkal könnyebb szeretni a Nagy Testvért.

Avval, hogy pár ezer milliárd forint kölcsönt vett fel a Paksi Atomerőműre Vezérem, Kádár János legjobb tanítványa lett. Bár, Jani bácsi mentségére szolgál, hogy nem saját akaratából rendelte a magyar gazdaságot a Szovjetunió alá. A hazánkban ideiglenesen (45 évig) állomásozó Déli hadseregcsoport biztosan nyomott valamit a latban. Akkor viszont azt nem értem, hogy teljes (szellemi és anyagi) függetlenség mellett, hogy lehetett ekkora függés alá helyezni az országot?

Főleg, hogy kormányunk annyira antikommunista érzelmű, hogy még a hazánkban meghalt orosz katonák emlékműveit is ledózerolták. Biztos, erre mondják, hogy Viktor reálpolitikus, de akkor Kádár Jánosnak is meg kéne bocsátani, és visszaadni a fejét, amit „valakik” elloptak a sírjából.

De hagyjuk a párhuzamokat, hisz ez az a kormány, amely minden történelmi ismeretét a Horthy időkből származtatja, és még a demokrácia első húsz évét is zárójelbe tette. Így nem szeretnek arról beszélni, hogy Viktorunk Soros ösztöndíjasként az USÁ-ban tanult, nem Moszkvában. Ha ott nyiladozott volna szelleme, nem csodálkoznék azon, hogy felnőtt korára diktatórikus, egyszemélyi vezető lett.

Én el tudom képzelni egy demokráciában, hogy ilyesfajta döntésbe, ami hosszú távon meghatározza energia politikánkat, az ellenzéket is bevonják. Hülye angolok és franciák szoktak ilyet, nem beszélve a németekről, akik szent fogadalmat tettek arra, hogy minden atomerőművüket bezárják a biztonságos jövő miatt. Rájuk hatott Fukusima, ránk csak Felcsút Szelleme.

Elképzeltem Putyint, amikor beszámolt a többieknek arról, hogy megvette a magyarokat kilóra. Tulajdonképpen nem is olyan sok pénz ez neki, főleg, ha olyan kiskirályról van szó, aki szabadságharcot vív a gonosz Európa ellen. Az amerikai kolonista politikában gazdasági bérgyilkosnak nevezik azokat, akik kölcsönök és fejlesztések révén elveszejtik idegen országok függetlenségét. Azóta megbánták ezt, főleg, hogy az általuk pénzelt terroristák lerombolták a World Trade Centert.

Biztosan eljön nálunk is az idő, amikor a nemzeti érzelmű radikálisok megpróbálnak visszavágni az orosz imperializmusnak, kár, hogy addigra senki nem fog emlékezni arra, hogy egy kockás ingű, hátizsákos diktátor volt hatalmon, akinek minden pénzt megért, hogy újra világverő fociválogatottunk legyen.

Gondolom, ezek után legalább a szavak szintjén abbahagyják azokat a dumákat, amik a független ország független energiaforrásáról lambadáznak. Most a hely hiány miatt a földgázra már ki se térnék. Mindenesetre egyre több a barátunk keleten, kínaiak, azeriek, és most már az oroszok is.

A végére egy személyes megjegyzés: Illés Zoltán, szégyelld magad abban az Audiban, amiben eladtad a lelked. Nem vagy te már zöld, hanem inkább vörös, mint az ördög farka.

(Címlapfotó: figyelo.hu)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény