A hét, amikor Orbán Viktort megpofozzák

Putyin kezdte, McCain szenátor folytatta, a kormány meg egy harmadik valóságban él.

Csak kapkodjuk a fejünket, olyan az egész, mint amikor egy vulkán hosszú ideig fortyog a mélyben, aztán hirtelen kitör és mindent beborít az izzó láva. Keményen indult és folytatódott a hét, kezdve Putyin bejelentésével, miszerint Oroszország nem építi meg a Déli Áramlat nevű gázvezetéket.

Már ezzel nehéz helyzetbe került a magyar kormány, hiszen a Putyinnal való barátkozás egyik fő célja veszett oda pillanatok alatt. Na, meg az a sok millió euró, amit a megvalósítástól reméltek, ez a korábban biztosnak hitt pénz már nem lesz szétosztható a baráti cégek között.

Orbánnak már ez sem hiányzott, hiszen épp a saját emberei között kitörő botrányokkal kell foglalkoznia, közben rendszeres időközönként telnek meg az utcák tüntetőkkel, és éppen Németországgal akarja megjavítani a kapcsolatait, de erős a gyanú, hogy Angela Merkel látogatásából is fejmosás lesz.

McCain és Orbán - Ugye, mi jó barátok vagyunk
Nyugat.hu

Következett az Egyesült Államok új nagykövetének kinevezése, és az a hír, hogy a kormány és csatolt szervei hiába vádolják elfogultsággal, baloldali kötődéssel Goodfriend ügyvivőt, ő legalább egy évig marad az országban, gyakorlatilag az új nagykövet, Coleen Bell helyettese lesz.

Közben megszólalt John McCain republikánus szenátor, és rendesen kiosztotta az Orbán-kormányt és személyesen a miniszterelnököt is. Hiába volt Kovács Zoltán kormányszóvivő védekezése, a szenátor sajtóirodája megerősítette, hogy McCain Orbánt nevezte újfasiszta diktátornak ebben a mondatban:

Nem vagyok ellene a politikai kinevezetteknek, mert tudom, hogy hogyan játsszák ezt a játékot, de így állunk: egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal és mi a Gazdagok és szépek producerét küldjük nagykövetnek.

Persze, a szenátor Collen Bell alkalmasságát kérdőjelezte meg, de súlyos az üzenet. A Fidesz ezt már nem nevezheti baloldali ármánynak, azt sem mondhatják, hogy McCain Gyurcsány kottájából játszik, mint hangoztatták a demokratapárti Obamáról. Republikánus, vagyis jobboldali szenátorról van szó, aki elég kemény politikát képvisel, írtunk már róla Győztek a republikánusok, amerikai katonák mennek Szíriába és Irakba 2014. November 06. 11:35 .

Az Egyesült Államokban éppen most vette át a törvényhozási többséget a republikánus párt. A képviselőházban eddig is többségben voltak, az őszi választásokon a szenátusban és megszerezték azt, és éppen most alakítják át a külpolitikai adminisztrációt.

Biztos, hogy Orbánék reményei nem teljesülnek. Ők azt várták ugyanis, hogy az amerikai jobboldal melléjük áll, és támogatja őket az EU-val folytatott szabadságharcban. Ehelyett egy sokkal keményebb, határozottabb külpolitikai fellépésre számíthatnak, ami erősen oroszellenes.

Szóval, jön az áldás keletről és nyugatról, és egyre inkább világos, hogy Orbán pávatánca megbukott. Persze, jön majd a kormányzati megmagyarázás, hogy nem is úgy van, rossz a fordítás, nem is tudják, mit beszélnek, meg hogy megint bántják a magyarokat.

Orbán olyan nagypolitikai játszmában akart tényező lenni, ahol nála sokkal erősebb kutyák barátkoznak. Azt látjuk, hogy Orbán kényszerpályára sodródott, már köze sincs a valósághoz, a legújabb hír, hogy a külügyminisztérium bekérette Goodfriend ügyvivőt, és rajta akarják számon kérni McCain kemény szavait. Dübörgünk azon a bizonyos hídon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Győztek a republikánusok, amerikai katonák mennek Szíriába és Irakba

Obama elnök pártja kisebbségbe került az amerikai törvényhozás mindkét házában. A többség háborúra készül.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény