Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin képét tépte szét a Sziget ukrán fellépője

Alina Pash, napjaink egyik legizgalmasabb ukrán rappere megígérte, hogy különleges fellépéssel készül a Szigetre és valóban így is lett.

Hétfő délutáni koncertjének fele tulajdonképpen kőkemény politikai kiállás volt Oroszországgal szemben – írja a Telex . A zenész az Európa Színpadon széttépett egy fotót, amelyen Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin fogott éppen kezet, a koncert előtt azt skandáltatta a több száz fős közönséggel, hogy „Shame on Russia!” .

Majd a koncert további részeiben képeket vetítettek a kivetítőn a lebombázott Mariupolról, sebesült gyermekekről, lebombázott épületekről. A koncertek pedig volt egy olyan pontja, ahol fiatal ukránok videóüzeneteit játszották le.

Az ukrán zenész a koncert előtt problémának tartotta, hogy a fesztiválon orosz előadók is felléphettek, ezért komolyan fontolgatta, hogy lemondja a szigetes koncertjét, de végül arra jutott, hogy nagyobb veszteség lenne Ukrajnának, ha hiányozna az ország hangja egy ekkora fesztiválról, miközben az oroszokét lehet hallani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek