Ahol nem tisztelik Orbán Viktor nagyságát

Az a hely az Európai Unió. Ott csak egy a sok politikus között, és besorolta magát a népszerűtlenek közé.

Pedig olyan kevés kellett volna hozzá, hogy Orbán Viktor igazi européer politikus legyen, akit örömmel fogadnának mindenhol, és szó sem esne semmiféle elítélő határozatról. Csupán annyi, hogy 2010-ben az EP-nek ünnepelnie kellett volna a baloldalt kétharmaddal legyőző, új miniszterelnököt.

Legalábbis ő így gondolhatta. Hiszen a fideszes megközelítésben sötét erők, hazugság, megtévesztés fosztotta meg őt nyolc évre jogos jussától, attól, hogy gyakorolja szakmáját, a miniszterelnökséget. Emlékezzünk, egyszer ő maga mondta, hogy neki ez a szakmája.

Aztán amikor hosszú küzdelem után legyőzte a hazaáruló baloldalt, az európai néppártiak még arra sem hajlandóak, hogy felálljanak a tiszteletére. Ott kint, a hanyatló Nyugaton egyszerűen tudomásul vették a győzelmét, de nem tartották azt sem történelminek, sem örök időkre szólónak. OV komoly sérelmet szenvedett. Ez volt az első.

Forrás: Facebook
Nyugat.hu

A második sem váratott magára sokáig. Alig egy héttel a kormány megalakulása után Barroso röviden és tömören utasította el kérését, hogy az államháztartási hiányt elereszthesse olyan 7-8 százalékra. Orbán nem gondolt bele, hogy a válság közepén, az izlandi és a görög példákon megrémülve az EU görcsösen ragaszkodik majd a pénzügyi szigorhoz.

Pedig OV és jobbkeze, Matolcsy programja csak ennyi volt. Elengedik a hiányt, hogy ne kelljen megszorítani, közben emmútnyócéveznek, majd mégis meglépik a megszorításokat, azzal, hogy a baloldal tönkretette az országot, és most nincs más megoldás, hiába próbálkoztak.

OV ekkor örök hariba került az Unióval, ahol nem hogy nagyságát nem képesek tisztelni, de még kérését sem teljesítik. A szépen eltervezett terv befuccsolt, újat kellett kitalálni, és kezdődött az unorthodoxia, a különadók, a manyup vagyon, és egyre több pénz kellett, és akkor már nem volt visszaút.

Hiszen a fő elemek eltervezettek voltak, a holdudvarnak tett ígéreteiket is be kellett tartaniuk, egykulcsos szja, uniós pénzek, termőföld bérlemények, trafikügy, stb. Az EU kezdeti morcossága miatt az IMF-hez sem fordulhattak. Elveszítették volna legfőbb kommunikációs fegyverüket, az eladósítást, a baloldal állandó ekézését, helyette piaci kamatokkal vettek fel hitelt, a hiány toldozgatására, és ad hoc jelleggel vetettek ki újabb adókat.

Orbán gyorsan rájött, hogy ebből még profitálhat is, jött a szabadságharcról szóló mantra, és jön is még. Ettől kezdve az EU csak pénzforrásként kellett, és azért, hogy legyen egy ellenségkép. OV nagy trükkje volt, hogy a kormánya elleni kritikákat az ország és a magyar nép elleni támadásként állította be, és ezzel tartja egyben táborát.

A szerdai EP döntést is így kezelik, csak egyre világosabb, hogy az európai országok lassan szarnak ránk. OV már odáig ment az Unió ellenességében, hogy szinte szóról szóra azt mondja, amit Rákosiék az 50-es, Kádárék a 60-as, 70-es években. Hanyatlik a Nyugat, mi jobbak vagyunk, irigyelnek minket, azért támadnak. Idősebbek emlékezhetnek rá.

Szóval, a dolog lényege, hogy pillanatnyi politikai érdekek sorozata vezetett idáig. OV számára ebből már nincs visszaút, csak ebben a nagy nekiveselkedésben szép lassan kikormányozza az országot Európából. És az nagyon nem lenne jó senkinek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény