Orbán most komolyan megfenyegette Vida Ildikót, és el is szólta magát

Orbán szinte kimondja, ha Vida nem perel, akkor leveszik róla a védettséget. Na, ez a komoly a történetben.

Leesett az állam, amikor rábukkantam a hírre az origo.hu-n . Na, nem azért, mert a miniszterelnök azt követeli egy állami alkalmazottól, hogy pereljen be egy külföldi diplomatát, ezen már nem csodálkozunk, különben is eltelt azóta egy ki idő. Azért sem, mert azzal fenyegetőzik, hogy ha a NAV elnöke nem perel, akkor távoznia kell. Mondjuk, egy büntetőjogász szerint így Orbán Viktor elkövette a kényszerítés bűncselekményét. Emlékezzünk rá, Dávid Ibolyát vádolták ezzel , amikor - a vád szerint - Almássy Kornélt így vette rá, hogy ne induljon az MDF elnöki posztjáért. .

De a Vida Ildikónak küldött üzenetben a soron következő fenyegetés a lényeg, Hogy ha nincs perlés, akkor jönnek a vizsgálatok. Komolyan, ezzel fenyegetőzik a miniszterelnök. Nem azért indítanak vizsgálatokat, mert egyre megalapozottabbnak tűnik a gyanú, hogy a NAV, illetve annak néhány munkatársa szemet hunyt bizonyos adócsalós, illetve korrupciós ügy felett, sőt, hogy azokban néhányan részt is vettek.

Nem. A miniszterelnök nem azért helyezte kilátásba a vizsgálatokat, hogy ezekre az ügyekre fényt derítsenek, és aztán, ahogyan illik, ha van bűncselekmény, lesújtanak a jog teljes szigorúval, ha nincs, akkor pedig megkönnyebbülten hozzák nyilvánosságra a vizsgálat adatait.

Orbán akkor akar vizsgálatot indítani, ha Vida Ildikó nem perel. Ez is szimpla zsarolás, és ennél kézzelfoghatóbb beismerés már nem is kell. Mert ez a fenyegetés csak akkor hatásos, ha mindketten tudják, hogy a NAV elnökének tartania kell tőle. És csak akkor kell tartania tőle, ha valóban megalapozott a gyanú.

Amúgy meg Orbán ezzel azt is elárulta, hogy fegyverként használja egy olyan vizsgálat ígéretét, aminek már régen meg kellett volna történnie, független szakértők közreműködésével. A miniszterelnök azzal fenyegetőzik, ami amúgy kötelessége lenne. Vagyis szinte kimondja, ha Vida nem perel, akkor leveszik róla a védettséget. Na, ez a komoly a történetben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra