Orgován Miniszterelnök Úr!

Hosszan tűnődtem, és szakértői segítséget is igénybe vettem arra vonatkozólag, hogy ebben a forradalmi márciusban kit válasszak meg a hónap dolgozójának.

Sokáig Polt Péter volt a befutó, hisz igazi sztárnak tekinthető mint legfőbb ügyész, aki két héten át nem tartóztatta le Tarsoly Csabát, majd mégis, annak ellenére, hogy a lánya Mikuska Zoltánnal, Tarsoly helyettesével reszel össze boldog perceket. Innen is látszik, hogy független ügyész ő, akinek leesne a keze tőből, ha gyanúsítottat tanúként hallgatna ki. Erre eddig soha, de komolyan, nem volt precedens a magyar jogban, és hát fontos a jog a törvény őrének, beláthatjuk. Szerencsére

kijegecesedett

az ismeretlen tettes, és meglepő módon a

régi

vezérigazgató került előzetesbe.

Orgován Béla
Forrás: Facebook / Orgován Béla

Persze, ezt a

kijegecesedést

is Orgován Bélának köszönhetjük, mert a nehéz sorsú közmunkás feltűnése a vezérigazgató székben szemet szúrt a bűn sűrű homályán átlátó ügyésznek is. Valóban, nekem is furcsa volt, hogy egy brókercég vezetését éppúgy lehet valakire átruházni, mint egy ülőhelyet a buszon az idősebbeknek. De lehet, mert egy héttel később visszavette azt, annak ellenére, hogy soha nem ismerték egymást, ha nem tartjuk ismeretségnek a telefonos állandó kapcsolatot. Azért ne sajnáljuk Bélát, nem hullott vissza a közmunkások árokszéli csapatába, mert bár Béla férfi, jelenleg Tarsoly asszonyának igazgató székében ül, legalább is virtuálisan. Biztos vagyok abban, hogy a bűn megvesztegethetetlen üldözőinek pár hét múlva ez is szemet fog szúrni.

Félre a tréfával, jó ötletnek tartom a gazdaságban az illiberális szuperman alkalmazását, és ezt jó lenne a közigazgatásra is kiterjeszteni. Példának okáért Kazahsztánba tart Orbán Viktor, baráti látogatásra, ami diktátorok között érthető, de a magyar nép is sokat remélhet ettől, mert magával viszi Mészáros Lőrincet és feleségét is, akik köztudottan a mangalicapiac úttörői. Ez szép feladat, egy valódi hungarikummal megismertetni a muszlim kazahokat, vagyis ha egyetlen disznót is eladnánk nekik, az már világra szóló siker lenne. Ilyen esetekben automatikusan Semjén Zsolt Magyarország helyettes miniszterelnöke az ügyeletes, és lássuk be, nem járnánk jól, ha ez idő alatt katonai támadás érné hazánkat. Orgován, bár nem tartozik a túlképzettek közé, de biztosan bátrabb a kormányban bárkinél, hisz közülük senki nem vállalta el a bennfentes kereskedéssel járó brókerséget. Ha aljas európai-amerikai támadás érné Pannóniát, az Orgován-féle szabadcsapatok azonnal megakadályoznák Felcsút körbezárását.

Orgován Béla háza
Botos Tamás/444.hu

Idővel elterjedne az orgovánizmus, vagyis az ellenséges álcivilek is rájönnének egy idő után arra, hogy Bélának van lakossági felhasználása is. Például a csajom már hetek óta zaklat, hogy ideje lenne bizonyos szexuális kötelezettségeimnek eleget tenni, holott már hetek óta fáj a fejem, és kibicsaklott a bokám. Elég lenne ilyenkor egy telefon, Béla megjelenik megfürödve, kiöltözve, és lámpaoltás után a helyembe lépne, bocs, feküdne. Oké, néha a nők jobb megfigyelők, mint az ügyészek, tehát van némi kockázata a cserének, de hát Béla is tudta, Csaba is tudta ezt, mégis bevállalták ezt a trükköt. Ami nem is olyan rossz, ha Pintér haverjára, Josip Totra vagy a jónevű Princz Gáborra és incifinci bankjára, a Postabankra gondolok.

Másképp: lehet, hogy mi vagyunk a hülyék, és nem Tarsolyék, mert eddig ez a kismackótrükk eddig működött. Főleg, hogy Tarsoly Csaba (már) pont olyan nincstelen, vagyontalan fickó, mint a mi Orgován Bélánk. Drukkolok nekik, hogy ne ők legyenek az első precedensek a demokrácia történetében. Miért? Nekem egyszerűen szimpatikus Béla, aki egy héten át bátor szívvel várta a rendőröket, hiába.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény