Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Január végéig még lehet jelentkezni az Öröm a zene tehetségkutató szombathelyi döntőjére

A győztes továbbjut az októberi budapesti döntőre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2017 óta működik az Öröm a zene könnyűzenei tehetségkutató verseny. Ez a verseny más, mint a showműsorokkal együtt járó, előadóknak szervezett versenyek, ugyanis itt saját szerzeményeket kell bemutatni.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Nem csak az előadás minőségét, hanem az eredetiséget, a szöveg mondanivalóját és a zeneszerzést is minősítik, vagyis, ez inkább a saját dalokat előadó együttesek, előadók versenye.

A tehetségkutató felmenő rendszerű, azaz a megyei döntők első helyezettjei jutnak tovább az országos döntőre, ami októberben lesz Budapesten. Ott már komoly nyereményeket is kiosztanak, az első helyezett egymillió forintot nyer hangszer és hangtechnika vásárlásához, de kiosztanak további kétmillió forintot audio- és videófelvételek készítésére is.

Sajtótájékoztató a Jam Musicban
Szilágyi József (telefonos fotó)

Szombathelyen Jam Music Öröm a zene néven működik a verseny már három éve. 2017-ben az országos döntőbe az Újvilág utca együttes jutott Az Újvilág utca nyerte a szombathelyi könnyűzenei tehetségkutatót 2017. May 28. 08:22 , a legjobb hangszeresnek járó Újfalusi Gábor-díjat Paukovics Gergely (gitár – Eticatt) kapta.

2018-ban a Gargantua jutott tovább A Gargantua nyerte a szombathelyi tehetségkutatót 2018. February 25. 15:28 , az Újfalusi Gábor-díjat Kecskés Tamás (dobos – Smikong Frog) kapta. 2019-ben a Tuan Limited nyerte a szombathelyi döntőt és mehetett Budapestre, a legtehetségesebb zenésznek járó díjat Jánny Dominik (dobos – Eticatt) nyerte el.

Az idén február 23-án, vasárnap lesz a szombathelyi verseny, jelentkezni még lehet a Facebook-oldalukon szereplő elérhetőségeken. Holdosi Attila szervező (Jam Music hangszerbolt) a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a korábbi évekhez képest lesz némi változás is.

Az egyik a helyszín. 2017-ben nyáron, szabadtéren, a zsinagógaudvarban rendezték a versenyt, 2018-ban és 2019-ben az Agora MSH-ban. Az idén a helyszín a Végállomás klub lesz, ahol akár kapcsolatépítésre, koncertszervezésre is lehetőség nyílik. Ezt Hufi Szabolcs, a Végállomás koncertszervezője is megerősítette.

Balról: Hufi Szabolcs (Végállomás) , Doma Bence, aki két dalt elő is adott, és Holdosi Attila főszervező
Szilágyi József (telefonos fotó)

A másik változás, hogy a verseny fesztiválszerűen zajlik majd. Korábban reggel elkezdődtek a zenekari beállások, délután pedig indult a verseny, ami egész napos, fárasztó elfoglaltságot jelentett a szervezőknek és a fellépőknek is. Az idén nem lesz délelőtti beállás, ugyanúgy oldják meg, mint a fesztiválokon, a zenekarváltást lepakolás, majd az új csapat felpakolása és beállása követi. Holdosi szerint ezzel rutint is szereznek a versenyzők.

A szombathelyi verseny zsűrije háromtagú lesz. Budapestről érkezik Andrásik Reno zenész, az Öröm a zene főszervezője és Siklósi Örs, az AWS együttes énekese. Szombathelyt Prieger Szabolcs zenész, dalszerző (Anima Sound System) képviseli majd a zsűriben.

A lehetőség tehát adott, korlátozott számban várnak még jelentkezőket. Korhatár, műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy saját szerzeményt kell előadni hangszeres kísérettel, kizáró ok viszont, ha valaki már rendelkezik kiadók által kereskedelmi forgalomban lévő hanghordozóval.

Nevezési díj, és a versenyre belépődíj sincs, a verseny nyilvános, február 23-án, vasárnap 13 órakor kezdődik a Végállomásban.

Jam Music Öröm a Zene Tehetségkutató 2020.02.23
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés