Oroszország a teljes keleti frontvonalon támadja Ukrajnát

Körülbelül 60 ezer katonával indították el a háború új szakaszát.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfő éjjel jelentette be, hogy Oroszország elindította az offenzívát a keleti és a déli frontvonalon Harkivtól Herszonig  az amerikaiak pedig úgy tudják, hogy 76 taktikai zászlóaljjal támadnak, amelyek közül 11 a napokban jelent meg a hadszíntéren. Oroszországban egy-egy ilyen taktikai zászlóaljnak 700-800, esetenként akár 900 katona van, ami azt jelenti, hogy az oroszok 60 ezer katonával indították el a február 24. óta tartó háború új szakaszát – írja a Népszava .

A megszállók több irányban fokozták támadói műveleteiket, emellett további támadó egységeket állítanak fel az annektált Krímben és a rosztovi területeken. Az ukrán Nemzetbiztonsági Tanács titkára, Olekszij Danilov azt mondta, Oroszország megpróbálta áttörni az ukrán védelmet Donyec, Luhanszk és Harkiv régiókban szinte a teljes frontvonal mentén. Jelezte, hogy ugyan a megszállók elfoglalták Kreminna városát, de az ukrán csapatok  „tartják a frontvonalat”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Terror